Vágólapra másolva!
A Liverpool - melyben Szoboszlai Dominik gólt lőtt és gólpasszt adott - fölényes, 6-1-es győzelmet aratott a vendég Sparta Praha felett, így magabiztosan, 11-2-es összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó Európa-ligában. Bár csapata gálázott, így dühöngésre nem igazán volt oka, Jürgen Klopp nem úszta meg sárga lap nélkül az angliai visszavágót. A német edző elárulta, mi történt.

A Liverpool kivégezte a Sparta Prahát

A Liverpool a magyar középpályás gólpasszának is köszönhetően remekül kezdte az összecsapást, 14 perc játék után már 4-0-ra vezetett. Hasonlóra legutóbb főtáblás európai kupamérkőzésen 1971-ben a Kupagyőztesek Európa Kupájában volt példa, akkor a Chelsea 13 perc alatt négyszer volt eredményes a Jeunesse Hautcharage ellen. 

776114064, Jürgen Klopp, Liverpool
Jürgen Klopp egy pillanatra elvesztette a fejét
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Szoboszlai, akárcsak a párharc csehországi mérkőzésén, ezúttal is az ötödik gólt szerezte, megpattanó lövése után ünnepelhetett. 

lyen forgatókönyv láttán azt gondolhatnánk, hogy Kloppnak nincs miért felkapnia a vizet, de a szenvedélyes edző egy alkalommal nem tudta kordában tartani az érzelmeit, és sárga lapot harcolt ki magának. Látszólag a német tréner azért dühöngött, mert játékosa, Jarell Quansah szintén sárga lapot egy csúnya becsúszásért.

Jürgen Klopp: Egy idióta vagyok

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón azonban Klopp elmagyarázta, más állt a reakciója hátterében - írja a Magyar Nemzet.

Először is az volt az ok, hogy egy idióta vagyok. Másodszor is az, hogy cserére készültünk, a negyedik játékvezető már fel is mutatta a táblát, de a játékvezető engedte tovább a játékot. Azután jött a sárga lap, de nem ez jelentette a problémát. Attól tartottam, hogy Conor Bradley megsérül. 

Ezért kaptam fel a vizet abban a pillanatban, de egyébként nyugodt voltam a történtek előtt és után is. A játékvezetővel is beszéltem erről" – fedte fel a Liverpool menedzsere.

Hozzátette, kvalitásbeli különbség van a két csapat között. Ez egyértelmű volt a meccs előtt is, és ha a jobb csapat a megfelelő hozzáállással vág neki a meccsnek, akkor az ellenfélnek nehéz dolga lesz.

"Sokáig én is dolgoztam egy kisebb csapatnál – nem mintha a Spartát kis csapatnak nevezném –, de én Németországban egy kisebb csapatot, a Mainzot irányítottam. Győzhetsz, de ehhez az ellenfél segítségére is szükség van, mi pedig ma egyáltalán nem segítettünk az ellenfélnek. Nehéz hete volt a Spartának, de úgy érzem, hogy a szurkolóik élvezték az utat. Az idény pedig valójában csak most kezdődik a csapatuknak, a bajnoki címért versengenek."

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.