Vágólapra másolva!
Szerdán bejelentette a visszavonulását az angol másodosztályú Leeds United 32 éves labdarúgója, Stuart Dallas, akinek kulcsszerepe volt abban, hogy Észak-Írország válogatottja kijutott a 2016-os Európa-bajnokságra. Stuart Dallas két éve küzdött sérüléssel, amikor egy Jack Grealish-sel szembeni ütközés után súlyosan megsérült.

Az északír válogatott Stuart Dallas hazájából 2012-ben igazolt Angliába, ahol a Brentford együttesét felsegítette a másodosztályba, majd 2015-ben a Leeds csapatához szerződött, amellyel pedig 2020-ban a Premier League-be jutott fel. 

Stuart Dallas, Jack Grealish, sérülés, Leeds, Manchester City
Szerdán kiderült, Stuart Dallas számára a karrierje végét jelentette, amikor ütközött vele Jack Grealish
Fotó: Oli SCARFF / AFP 

A 32 éves focista alapembere volt a Leeds-nek, 266 meccsen képviselte a klubot, mígnem 2022. április 30-án, a Manchester City ellen súlyos sérülést szenvedett, miután ütközött Jack Grealish-sel.

Stuart Dallas visszavonult

Stuart Dallas lábát akkor megműtötték, pályára azonban azóta sem tudott lépni, így szerdán úgy döntött, végleg visszavonul a profi futballtól.

„El kell fogadnom, hogy 

a térdem helyrehozhatatlanul megsérült, és nem térek vissza profiként a futballpályára" 

– idézte a BBC a magát a saját döntés ellenére lesújtva érző Dallas közleményét.

Dallas 62-szer lépett pályára az északír labdarúgó-válogatottban, és elsősorban az előző évtized közepén volt aktív tagja az együttesnek – éppen akkor, amikor 30 év után, a magyar válogatottal egy selejtezőcsoportból jutott ki Észak-Írország egy világversenyre, története első (és máig egyetlen) Európa-bajnokságára. A franciaországi Eb-n az északírek mind a négy mérkőzésén pályára lépett, és nagyban hozzájárult a válogatott nyolcaddöntős szerepléséhez.