Vágólapra másolva!
Spanyol sajtóhírek szerint Zinedine Zidane nyártól a Bayern München edzője lesz. Ha mindez megvalósul, akkor a francia szakembernek nem mindennapi szabályt kell majd betartania a bajor rekordbajnoknál.

Szigorú szabály vár Münchenben Zinedine Zidane-ra

Thomas Tuchel a magyar másodedzőjével, Lőw Zsottal együtt biztosan távozik a Bayern Münchentől a szezon végén, a német sztárcsapatnak pedig jó eséllyel Zinedine Zidane lesz a következő vezetőedzője. A Real Madrid trénereként korábban háromszoros Bajnokok Ligája-győztes francia szakembernek a hírek szerint egy szigorú autós szabályt kell majd betartania, amennyiben munkába áll Münchenben.

Legends Match in Lens of France
Zinedine Zidane-nak sziguró szabályt kell betartania, ha a Bayern edzője lesz
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2023 Anadolu

A Bayern és az Audi hosszútávú együttműködést ápol, a német autógyártó birtokolja a klub 8,33 százalékát. A megállapodásuk részeként a Bayern játékosai és munkatársai a 2002 óta tartó hagyománynak megfelelően céges autót kapnak az Auditól. 

A csapat játékosainak és a stáb tagjainak az Audi járműveivel kell közlekedniük a klub edzőbázisára és onnan vissza, valamint a mérkőzésekre és más, a klubbal kapcsolatos eseményekre.

A Bentley-k, a Bugattik és a Porschék elfogadhatók, mivel a Volkswagen csoporthoz tartoznak, de a klub egyik sztárja, Kingsley Coman nemrég hibázott, mert nem tartotta be a szabályt

A francia szélső Mercedesszel érkezett az egyik edzésre, ezért több mint 40 ezer fontnyi bírságot kellett fizenie. 

Comannak nem engedélyezték a behajtást az edzőközpontba, így az utcán kellett parkolnia, majd büntetésből autogramokat kellett osztogatnia az Audi munkatársainak a főhadiszállásukon.

Coman később elnézést kért és azzal védekezett, hogy azért jött másik autóval, mert az Audijának megsérült az egyik visszapillantó tükre.