Élő közvetítés
Belgium
ÉLŐ
Szlovákia
Vágólapra másolva!
Vasárnap este a labdarúgó Merkantil Bank Liga utolsó fordulójában a PMFC hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Szeged csapatával, az eredménnyel pedig hivatalossá vált, hogy az újmecsekaljai csapat kiesett az NB II-ből. A találkozó után Mátyus János, a pécsi együttes edzője nyilatkozott az M4 Sport kamerája előtt és magára vállalta a felelősséget.

„Az elmúlt hetekben a megszokottnál talán többet beszéltem a sajtó képviselőihez, de ennek megvolt az oka: az utolsó pillanatokig próbáltam tartani a lelket mindenkiben. Ez most nem lesz hosszú beszéd - kezdte Mátyus János. - Nem értük el a célunkat, ezért óriási a csalódottságom. 

Ezer meg egy okot és kifogást sorolhatnék, de nem teszem, mert nem kenyerem. Attól a perctől, amikor vállaltam a vezetőedzői posztot, én lettem a felelős a szakmai munkáért, és mivel nem sikerült kivívnunk a bennmaradást, ezért az első számú felelős én vagyok. 

Rengeteg kifogásom lenne, de inkább maradjunk annyiban, hogy borzasztóan sajnálom” – tette hozzá a februárban kinevezett szakember. 

Budapest Honvéd - Pécsi MFC, Honvéd-pécs, HonvédPécs, labdarúgás, foci, Merkantil Bank Liga, 29. forduló, 2024.04.21.
Mátyus János a lehetetlennel próbálkozott meg Pécsett
Fotó: Polyák Attila - Origo

A Pécs az idei szezonban nagyon gyengén focizott, az egész mezőnyben ők rúgták a legkevesebb gólt (20). Amikor február közepén Mátyus Jánost hívták oda megmentőnek, azért tették, mert Mátyus korábban már sikeresen tartott bent a kiesés ellen küzdő csapatokat.

Mátyus mellett szólt az is, hogy tavaly a Budafok csapatával a Magyar Kupa döntőjébe jutott. Egy rövid ideig tartó kisvárdai munka után jött tehát a Pécs, de ez mentőakció nem járt sikerrel, mert 12 meccsen szerzett 10 pont nem volt elég a bennmaradáshoz. 

Mátyus János nyilatkozata rendkívül sportszerű volt, de a kiesés korántsem lehet csak az ő nyakába varrni, mivel ő egy év alatt már a negyedik edzője volt a Pécsnek, amely elképesztő statisztika.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről