Vágólapra másolva!
Az NB II-ben szereplő Szombathelyi Haladásnak még három találkozója lenne az idei kiírásból, ám jelen állás szerint könnyen előfordulhat, hogy ma még a Vasas ellen pályára tud lépni a csapat, ám a pénzügyi gondok miatt ez lesz az utolsó ilyen szintű találkozója a klubnak.

A Haladás Szurkolói Kör a Facebook-oldalán írt a problémákról. 

"Az elmúlt napok eseményeit követően valószínű mostanában ilyen szintű mérkőzésnek nem leszünk részesei. A licence elutasítás és a pénzügyi helyzetről kapott információk tükrében a jelent borzasztó érzés megélni minden Hali szurkolónak!" - írták a közleményben.

Haladás
Nagy gondban a Haladás
Fotó: Haladás Szurkolói Kör/Facebook

Hozzátették, azok akik ide juttatták a szombathelyi klubot ismert, vagy háttérben lévőkről legyen szó, nincs helyük a jövő Haladásának építésében.

"Azt hittük Biró Péter után nem lehet már rosszabb, de sajnos 20 évvel később még kilátástalanabb helyzetben vagyunk.  A hétvégi meccsek alakulása nyomán a pályán is egyre nehezebb a helyzet, mert akár a legrosszabb is eljöhet és kiesünk az NB II-ből. A Haladás története során soha nem csúszott le ilyen mélyre, amiből újra előre lépni hosszú évek kemény munkájával és erős támogatói háttérrel lehetne. Egy biztos mindenki számára, akik ide juttatták a Klubot felelősségre kell vonni! Nem mehetnek el csak úgy, hogy "lemondunk" vagy éppen "elfogyott a pénz"..." - írták.

A szurkolók a mai csapattól azt kérik, ami alapban is kötelező, "haljanak meg" a pályán a Hali címerért, a városért, a szurkolókért.

"Bárhogyan is alakul a csapat jövője a következő hetekben, csapattól azt kérjük büszkén és Halistához méltó módon küzdjenek az utolsó pillanatig!"

A szurkolói oldal egy másik bejegyzésében arról írt, hogy elvileg ez lesz a Haladás utolsó meccse ebben a szezonban. 

"Elvileg hétfőn, este nyolckor állunk ki utoljára. Tíz óra előtt néhány perccel Dr. Csonka Bence játékvezető lefújja a Vasas elleni mérkőzést, valami véget ér, valami fáj."

Ugyanakkor a Magyar Nemzet információi szerint minden bizonnyal le fogják játszani a bajnokság utolsó két meccsét, annak ellenére is, hogy állítólag a klub biztonsági szolgálatot sem tudja kifizetni már egy ideje. Ugyancsak a lap információi szerint a kaotikus helyzetet egy pénzügyi vita okozza, és a klub ugyan adott be fellebbezést az MLSZ licencadó bizottságához, de újabb dokumentumokat már nem nyújthat be a testülethez.

Mint ismert, a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatát működtető Kft. kétszer sem kapta meg az NB II-es induláshoz szükséges licencet a szakszövetség illetékes testületétől. Ez azt jelenti, hogy megszűnhet a csapat - hacsak az MLSZ Fellebbviteli Licencadó Bizottsága nem változtatja meg az Elsőfokú Licencadó Bizottság döntését.