Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB II utolsó fordulójában a bajnok Nyíregyháza 2-0-ra nyert a Kozármisleny vendégeként.

Könnyed győzelemmel zárt az NB II bajnoka, a Nyíregyháza

A Nyíregyháza már a 31. fordulóban bebiztosította a feljutását és a bajnoki címet is a Gyirmót legyőzésével. A Szpari azóta az összes meccsét megnyerte, a csapatnak a Kozármisleny sem okozott gondot az utolsó fordulóban. A vendég együttes a szünet előtt szerzett vezetést, Kovácsréti lövése a nagyot védő Lékairól pont Beke elé pattant, aki közvetlen közelről a kapuba passzolt. A 70. percben érkezett a Nyíregyháza második találata, Kovácsréti 17 méterről szabadrúgásból csavart szép gólt az ellenfél kapujába.

Kovácsréti Márk (j), a Nyíregyháza játékosának gólöröme, mellette csapattársa, Sigér Ákos a labdarúgó Merkantil Bank Liga 31. fordulójában játszott Nyíregyháza Spartacus FC - Gyirmót FC Győr mérkőzésen a Balmazújvárosi Városi Stadionban 2024. május 5-én
Kovácsréti Márk szép gólt szerzett
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Nyíregyháza az előző idényben még osztályozón vívta ki a bennmaradást az NB II-ben, a 2023/2024-es szezonban azonban megtáltosodott a csapat és felettébb magabiztos teljesítménnyel végzett az élen, feljutva ezzel az élvonalba. 

A bajnok Szpari 79 pontot gyűjtött 34 forduló alatt. Jelen állás szerint a második feljutó a Győr együttese lesz, amely az előző forduló rangadóján 3-2-re legyőzte a szintén NB I-es tagságra pályázó Vasast. Előbbi csapat az utolsó körben az Ajka otthonába látogat, utóbbi pedig a Soroksárt fogadja.

Ami a kiesőket illeti, a Tiszakécske, a Siófok és a Mosonmagyaróvár már biztosan az NB III-ban folytatja a következő idényben, a nagy múltú Pécs is bajban van, amely egyelőre kiesésre áll és nincs már a saját kezében a sorsa. Matematikailag még a BVSC-Zugló NB II-es tagsága sincs biztonságban, a Haladás pedig borzalmas helyezetben van, ugyanis a szombathelyi klub az MLSZ-től nem kapott licencet, és csak a jövő héten születik döntés arról, hogy az NB III-ban indulhat-e az együttes.

Merkantil Bank Liga NB II, 34. (utolsó) forduló:
HR-Rent Kozármisleny - Nyíregyháza Spartacus FC 0-2 (0-1)
gól: Beke (41.), Kovácsréti (69.)

Az élcsoport: 1. (bajnok és feljutott) Nyíregyháza 79 pont/34 mérkőzés, 2. ETO FC Győr 66/33, 3. Vasas FC 64/33

 

Mindent egy helyen az Eb-ről