Élő közvetítés
Szerbia
ÉLŐ
Anglia
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Ligában szereplő Szombathelyi Haladás nem kapott licencet a magyar másodosztályú bajnokság következő szezonjára.

„Az MLSZ Fellebbviteli Licencadó Bizottsága a mai napon helybenhagyta az elsőfokú döntést, így a Szombathelyi Haladás férfi labdarúgó csapata a 2024/25-ös szezonban már biztosan nem indulhat az NB II-ben. Arról, hogy az NB III-ban indulhat-e a csapat, a jövő héten születik döntés" – írta a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapata pénteken délután a hivatalos oldalán, amelyről a vaol.hu is beszámolt.

Szombathelyi Haladás, NB II
A Szombathelyi Haladás jövőre nem szerepelhet az NB II-ben
Fotó: Haladás Szurkolói Kör/Facebook

Pénzügyi gondok miatt nem kapott NB II-es licencet a Szombathelyi Haladás

Márciusban a Haladás arról adott ki közleményt, hogy a klub pénzügyi helyzete újra kritikussá vált, ezért a játékosok és az alkalmazottak sem kaptak fizetést. Májusban aztán élesedett a probléma, a Vasas elleni bajnoki előtt az alábbi mondatok jelentek meg a Haladás Szurkolói Kör Facebook-oldalán:

"Az elmúlt napok eseményeit követően valószínű mostanában ilyen szintű mérkőzésnek nem leszünk részesei. 

A licence elutasítás és a pénzügyi helyzetről kapott információk tükrében a jelent borzasztó érzés megélni minden Hali szurkolónak! 

– írták akkor a közleményükben. – Azt hittük Biró Péter után nem lehet már rosszabb, de sajnos 20 évvel később még kilátástalanabb helyzetben vagyunk.  A hétvégi meccsek alakulása nyomán a pályán is egyre nehezebb a helyzet, mert akár a legrosszabb is eljöhet és kiesünk az NB II-ből. A Haladás története során soha nem csúszott le ilyen mélyre, amiből újra előre lépni hosszú évek kemény munkájával és erős támogatói háttérrel lehetne. Egy biztos mindenki számára, akik ide juttatták a Klubot felelősségre kell vonni! Nem mehetnek el csak úgy, hogy "lemondunk" vagy éppen "elfogyott a pénz"..."

Végül a Vasas elleni meccsel még nem fejeződött be számukra a szezon, és a bajnokságot még be tudják fejezni a szombathelyiek, de az MLSZ döntése értelmében 

a 13. helyen álló Haladás vasárnapi, Gyirmót otthonában megrendezett NB II-es bajnokiját követően legalább egy szezonon keresztül nem szerepelhet a másodosztályban.

A szombathelyi együttes, amely legjobb eredményeként a 2008-09-es idényben bronzérmes volt az NB I-ben, 2019-ben búcsúzott az élvonaltól.

Kapcsolódó cikkek

 

Mindent egy helyen az Eb-ről