Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP bank Liga) szereplő Ferencváros szerb edzőjét, Dejan Sztankovicsot Olaszországban faggatták a magyar viszonyokról. A tréner olyan "nehéz" kérdést is kapott, hogy ha válaszhatna, akkor Lautaro Martínezt vagy Hakan Calhanoglut vinné a Fradiba.

Lautaro Martínez vagy Hakan Calhanoglu a Fradiban?

"Hogy Lautarót vagy Calhanoglut vinném-e a Fradiba?

Nehéz helyzetbe hoztál a kérdéssel. Mindkettőt természetesen,

de középpályásként csodálom azt ahogy Calhanoglu, Frattesi, Barella és Mikitarjan együtt játszik. A törököt vinném, azért, ahogy odateszi magát a csapatért a védelem előtt, az Inter lelkeként" - mondta Dejan Sztankovics a 90 minutóban az Üllö129 beszámolója szerint.

Dejan Sztankovics jól érzi magát a Fradinál Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Arra a kérdésre, hogy hol helyezné el a magyar futballt, így válaszolt:

"A Ferencváros a térség egyik fontos csapata, a szurkolók nagyon büszkék és a klub rengeteget nyert. Győzelemért harcolunk, Európában egy nagyon nehéz csoportból mentünk tovább a Konferencia Ligában.

- árulta el a szerb edző, aki hozzátette, nem tudja, visszatér-e valaha edzősködni Olaszországba.

Dejan Sztankovicsnak sok minden nem tetszik Olaszországban

"Megvannak az érvek pro és kontra. Sok dolog van, ami nem tetszik Olaszországban: három nap alatt jelenséggé válhat valaki, vagy három nap alatt elkergethetik.

Az edzőket jobban kellene védeni, ha valakit leszerződtet egy klub, akkor higgyen benne" - zárta a szavait Dejan Sztankovics.

A Ferencváros - amely január 15. és 26. között Spanyolországbn edzőtáborozik - először január 18-án, csütörtökön a lengyel első osztályban szereplő Piast Gliwicével játszik, a tervek szerint 100 vagy 110 perces mérkőzésen.