Nem tud beszélni fia tragikus haláláról a volt magyar kézilabdázó

Protests Continue Across The Country In Reaction To Death Of George Floyd GettyImageRank3 POLITICS
MINNEAPOLIS, MN - JUNE 07: People attend a candle light vigil in memory of George Floyd and others who were killed by police on June 7, 2020 in Minneapolis, Minnesota. Demonstrations in the Twin Cities have been ongoing since Floyd was killed by members of the Minneapolis Police Department on May 25. Stephen Maturen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Egy szülőnek a legnagyobb tragédiája az életben, ha elveszíti a gyermekét. Borsos Olivér, az egykori kiváló sportoló 29 évesen, tragikus balesetben halt meg. Szülei méltóképpen szeretnék megőrizni az emlékét - írta a Blikk.

A sportoló – aki korábban teniszezett, később sportpszichológusként dolgozott az érdi női kézilabdázók mellett, Tihanyban szenvedett tragikus balesetet. Halála óta édesapja, Borsos Attila - aki az 1992-es barcelonai olimpián tagja volt a 7. helyen végzett magyar férfi válogatottnak - először beszélt a sajtónak.

A feleségemmel próbáljuk túlélni mindazt, ami történt. Élnünk kell, mert van egy másik gyerekünk. Élnünk és dolgoznunk. Nekem a kézilabda mindig is sokat jelentett és jelent a családom mellett, szerencsére most is megvan a lehetőségem, hogy imádott sportágammal foglalkozzak. Mondják, hogy az idő, a múló idő majd segít, de én nem hiszek ebben. A mi fájdalmunk nem csitul, sem most, sem évek múltán,

ezt a veszteséget egyszerűen nem lehet feldolgozni"

– mondta dr. Borsos Attila világbajnoki hatodik, olimpiai hetedik helyezett kézilabdázó, Olivér édesapja.

Borsos Olivér igazi sportcsaládba született 1990-ben, nemcsak az apja, édesanyja, Szabó Edina is kiváló kézilabdázó volt, a Spartacus klasszisa. 65 alkalommal lépett pályára a magyar válogatottban. Két sportember gyászolja tehetséges gyermekét.

Borsos Attila hozzátette, hogy a család összetart, és az a célja, hogy Olivér elképzeléseit továbbvigyék.

Emiatt létrehozták a Borsos Olivér Alapítványt, egy olyan mentorprogramot, ami segítséget nyújt a rászoruló tehetségeknek.

"Hiszem, hogy a fiunk útja a halálával nem ért véget. Egyszerűen nem érhetett véget" - mondta az édesapa.