Vágólapra másolva!
Nem igazán lehet megindokolni, hogy mi vezérelhette Darnell Fishert, a Preston North End védőjét, amikor kétszer is megmarkolta a Sheffield Wednesday játékosának, Callum Patersonnak a nemiszervét.

Az eset az angol másodosztályban (Championship) szereplő két csapat szombati mérkőzésén történt, és nem csak a Magnumot idéző bajusszal feltűnősködő Paterson nem értette, hogy vajon mi vezette Fisher kezét, de mi sem látjuk a tett mögött meghúzódó indokokat.

Ahogy az angol futballszövetség (FA) illetékesei sem, akik azonnal fegyelmi eljárást indítottak Fisher ellen, aki büntetésre számíthat szokatlan védőmunkájáért cserébe.

Az idei évben az ehhez hasonló viselkedés inkább a rögbisek között dívott. Mint azt a Guardian cikke felidézi, az év elején az angol válogatott Joe Marler a walesei Alun Wyn Jones kárárára elkövetett hasonló tettéért tíz hétre szóló eltiltást kapott, míg a Super League-ben, azaz a bajnokságban Tommy Makinsont (St. Helen) öt mérkőzésre tiltották el, míg a múlt héten a Catalans Dragons játékosa, Joel Tomkins kapott nyolc meccsre szóló büntetést.

Az angol fociban is van azonban hagyománya az ilyen illetlenségnek: 1988-ban a később filmsztárrá váló, akkor azonban még az "őrült banda"-nak (crazy gang) nevezett Wimbledon csapatában játszó Vinnie Jones "mogyorózta meg" a Newcastle United későbbi világsztár játékosát, Paul Gascoigne-t. Jones mozdulata már-már legendás momentum lett az angol foci történetében, míg most Fisher készülhet egy kiadós büntetésre.