José Mourinhót nem lehetett zavarba hozni egy emberölés tervével

Football: Mourinho backs Drogba MLS switch Horizontal
Chelsea manager Jose Mourinho speaks during a press conference in Montreal, Canada on July 21, 2015. Mourinho has backed Didier Drogba to make a success of a move to Major League Soccer after reports linking the Blues legend to a career swansong in North America. Several MLS teams are reportedly in the hunt for Drogba, with the Montreal Impact and Chicago Fire the front-runners after opening talks with the 37-year-old Ivory Coast striker. AFP PHOTO/CLEMENT SABOURIN (Photo by Clement Sabourin / AFP)
Vágólapra másolva!
José Mourinhónak a Chelsea kispadján töltött első, 2004 és 2007 közötti időszak legendás történetek sorával szolgál még a mai napig is. Egy ilyet elevenített fel a Mirror című brit lapnak a londoni csapat egykori játékosa.

Steve Sidwell a portugál utolsó szezonjában, a 2007-08-as idényben focizott a Chelsea-ben. Sok időt nem töltött a pályán, de a hierarchiát gyorsan kiismerte. Mint mondja, a csapatban akkoriban számtalan vezér volt, olyan, mint John Terry, Frank Lampard, Michael Ballack, Michael Essien vagy éppen Didier Drogba, a játékosok pedig az edzéseken sem kímélték egymást, kőkeményen odarúgtak egy-egy párharcban.

Egy ilyen összecsapás során az izraeli Tal Ben Haim rúgta meg Drogbát, aki azt kiabálta, hogy meg fogja ölni a csapattársát. Mire Mourinho a szituációhoz illő halálos nyugalommal csak ennyit válaszolt.

"Szombaton szükségem van rá. Majd megölöd a jövő héten."

Szerencsére Drogba addigra elfelejtette, hogy mit ígért, így mindketten azóta is boldogan élnek.