Vágólapra másolva!
Felháborodást keltett Svédországban egy cikk, ami a labdarúgó-válogatott csatárának tíz évvel ezelőtti dél-afrikai vadászatáról jelent meg. 

Az Expressen című svéd lap járt utána, hogy az AC Milan 39 éves csatára 2011-ben egy dél-afrikai vadászaton elejtett egy hím oroszlánt, majd az állat bőrét és koponyáját is hazaküldette Svédországba, írja a cikket szemléző brit bulvárlap, a Daily Mail.

A lap szerint Ibrahimovic szabályos engedéllyel vadászott Dél-Afrikában, amit egy évvel korábban váltott ki, azaz nem sokat várt, a "beváltásával". A svéd lap cikke szerint az állatot a kilövését megelőző egy évben fogságban tartották, az ilyen vadak kilövése tilos, de ezt az oroszlánt a vadászatot megelőzően kiengedték.

Az oroszlánvadász Oroszlán. Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

Az oroszlánok az Ibrahimovic által is megkapott engedéllyel legálisan vadászhatóak Dél-Afrikában, mégis sokakat felháborított a csatár kalandja. Egyrészt azért, mert a vadászhatósága ellenére az oroszlán a Természetvédelmi Világszövetség vörös listáján "sebezhető" fajként szerepel (azok az élőlényfajok, illetve alfajok tartoznak ebbe a csoortba, amelyek kihalási esélye természetes élőhelyén nagy, beavatkozás nélkül nagy valószínűséggel veszélyeztetetté válik), másrészt pedig Ibrahimovic előszeretettel nevezi saját magát is oroszlánnak.