Alkohol- és drogfüggősége miatt megint kórházba került a Tour de France-győztes kerékpáros

Tour de France .Tour de France .cycling CYCLING .lnw sports SPORT .UCI WorldTour SPO
Former professional cyclist Jan Ullrich stands on the sidewalk holding a flag with the inscription "on tour" and awaits with fans for the arrival of the peloton in Korschenbroich, Germany, during the Dusseldorf-Luttich stretch, the 2nd stage of the Tour de France, part of the UCI World Tour, 02 July 2017. Photo: Guido Kirchner/dpa | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Jan Ullrich, az 1997-es Tour de France-on és az 1999-es Vueltán győztes német országúti kerékpáros mexikói kórházba került, rossz egészségi állapotát alkohol- és drogproblémái okozhatták.

A német Bild lap információi szerint Ullrich a hónap elején Kubában ünnepelte 48. születésnapját a barátaival, majd hazatérésük előtt még Mexikóba utaztak, ahol rosszul lett.

A lap úgy tudja, hogy Ullrichnál ismét jelentkeztek a korábbi függőségi problémák,

amit csak súlyosbított, hogy nemrégiben szakított kubai párjával, Elizabeth Nápolesszel.

A volt kerékpáros szeptemberben nyilatkozott arról, hogy három évvel korábban alkohol- és drogproblémái voltak, és kevés választott el attól, hogy szintén sikeres pályatársa, Marco Pantani sorsára jusson.

Jan Ullrich évek óta küzd a függőségekkel Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Guido Kirchner

Az 1998-ban Tour de France-t és Giro d'Italiát nyert olasz kiválóság 2004-ben kokain-túladagolásban hunyt el. A 2000-es, sydneyi olimpián mezőnyversenyben aranyérmes Ullrich 2018 augusztusában alkohol és drogok hatása alatt egy frankfurti luxushotelben megtámadott és sérüléseket okozott egy kongói származású prostituáltnak, amiért testi sértésben és kényszerítési kísérletben találták vétkesnek.

A nyilatkozatban Ullrich kiemelte, hogy családtagjai és barátai segítségével túljutott a problémás időszakon, ismét normális és egészséges életet él, felépült a függőségből. Saját bevallása szerint akkor már három éve nem ivott alkoholt és nem használt drogokat.