Vágólapra másolva!
Talmácsi Gábor a változatos angol időjárással és saját motorjával is küszködik a Moto2 silverstone-i futamán. Az időmérő edzésen a 19. helyet szerezte meg a magyar pilóta.

Pénteken sütött a nap, majd jött az eső, szombat reggelre téli hideg érkezett a Brit Nagydíj helyszínére. Talmácsi Gábor nagykabátban dideregve megjegyezte az egyik helyi biztonsági embernek, hogy hirtelen milyen hűvös lett, ő csodálkozva csak annyit mondott: "Pedig most teljesen nyárias a klíma."

A délelőtti szabadedzéseken a hosszas esőzés miatt nem volt tapadás a pályán. Talmácsi Gábor először a száraz beállításokkal ismerkedett, majd kért néhány változtatást. A magyar versenyzőnek a silverstone-i aszfaltcsík második negyedében akadtak gondjai, a pálya második felében gyors volt.

A délutáni időmérő edzésre a körülmények változatlanok maradtak, Talmácsi motorja továbbra sem volt az igazi, a magyar versenyző próbált egy jó kört kierőltetni a gépből, de nem igazán sikerült. A motor a pálya első felében folyamatosan kisodródott a kanyarokban, nem sikerült az ideális íven tartani. A bokszkiállások során a mérnökök változtattak néhány dolgon, de érdemi előrelépés nem történt. A végsebesség tekintetében nem rossz a Speed Up, e téren második leggyorsabb volt a mezőnyben az időmérőn a magyar világbajnok. Talmácsi vasárnap a tizenkilencedik helyről rajtolhat, csapattársa, Andrea Iannone tizenhatodikként vághat neki a Brit Nagydíjnak.

"Nem vagyok túl boldog a mai eredmény miatt, valami komoly változtatásra lesz szükség holnapra. A pálya első felében akármit próbálok, nem tudok rendesen elfordulni, a pálya második részén nem jelentkezik ilyen nagymértékben a probléma. Le Mans-ban sikerült rossz rajtpozícióból előrelépnem, holnap is minden tőlem telhetőt meg fogok tenni. Nem lesz könnyű" - összegzett Talmácsi.

Moto2, Brit Nagydíj, Silverstone, rajtsorrend:
1. Claudio Corti, 2:09.624 perc
2. Jules Cluzel, 2:10.037
3. Stefan Bradl, 2:10.413
4. Julian Simon, 2:10.419
5. Yonny Hernandez, 2:10.475
...
16. Andrea Iannone, 2:10.846
...
19. Talmácsi Gábor, 2:11.177

A Moto2 futamát 12.15-kor rendezik.