Vágólapra másolva!
Új helyszínen folytatódik a MotoGP-idény, hétvégén Silverstone-ban köröznek Talmácsi Gáborék. Az angol pályán pénteken esett az eső, a háttérben pedig szóltak a vuvuzelák.

A versenyzők nagy részének tetszenek a körülmények, melyek lényegesen jobbak, mint az eddigi angol nagydíjak helyszínén, a Donington Parkban.

Talmácsi Gábor amint megérkezett, felmérte a pálya tulajdonságait és tanulmányozta az íveket. Legelső benyomása az volt, hogy a pálya gyors, ahol fontos lesz a megfelelő ritmus.

A focivébén a vuvuzela kergeti őrületbe a játékosokat, most a MotoGP-n a műanyagtrombita és a motorhang keveredése nyújt nem mindennapi összhangot a paddockban. A csapatok kamionjaiból kiszűrődik a vb hangja, miközben a pályán a versenyzők a leggyorsabb köridőkért harcolnak.

A 125 köbcentisek és a MotoGP mezőnye még száraz körülmények között tréningezett, a Moto2 szabadedzésére azonban eleredt az eső. Az edzés végére a körülmények már szinte alkalmatlanok voltak a motorozásra, így az első napon nem is lehetett erőltetni a gyors köröket. Talmácsi tizenötödik lett, Iannone huszonhetedikként zárt.

"Az időjárás nem volt ma kegyes hozzánk, a pálya tele volt vízátfolyással, főleg az edzés végén. A pálya tetszik, szárazon szerintem sokkal nagyobb élmény lenne rajta menni, talán holnap lesz erre lehetőség, bár az időjósok nem ezt mondják" - nyilatkozta a magyar versenyző.

Moto2, Silverstone, pénteki szabadedzés:
1. Tomizava Soja, 2:28.020 perc
2. Anthony West, 2:28.602
3. Xavier Simeon, 2:28.733
4. Karel Abraham, 2:28.759
5. Alex De Angelis, 2:29.189
...
15. Talmácsi Gábor, 2:29.992