Agyhullámok vizsgálatával a győzelemért

AUTO - WTCR MARRAKECH 2019 april auto avril championnat du monde circuit course fia maroc motorsport tourisme wtcr TASSI ATTILA, (HUNGARY), KCMG,HONDA CIVIC TYPE R TCR, portrait   during the 2019 FIA WTCR World Touring Car Race of Morocco at Marrakech, fr
TASSI ATTILA, (HUNGARY), KCMG,HONDA CIVIC TYPE R TCR, portrait during the 2019 FIA WTCR World Touring Car Race of Morocco at Marrakech, from April 5 to 7 - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
Vágólapra másolva!
Elmúltak már azok az idők az autóversenyzésben, mikor James Hunt minden különleges felkészülés nélkül, akár másnaposan ült versenyautóba. Az egyre nyomasztóbb teljesítménykényszer miatt a versenyzők kénytelenek a legmodernebb módszereket bevetni ahhoz, hogy a lehető legjobb helyen végezzenek versenyhétvégéről versenyhétvégére.

A túraautó-világkupa magyar újonca, egyben korrekordere, a mindössze 19 éves Tassi Attila a Fit4Race módszer alapítójával és kitalálójával, Matics Zsolttal készül a hétvégékre. A szigorú étrend, fizikai és mentális tréning mellett edzője nemcsak a versenyző alvásciklusait és alvása minőségét ellenőrzi, hanem már az agyhullámait is figyeli, hogy követni tudják: milyen körülmények között stresszesebb, mikor nyugodtabb, vagy milyen arányban használja jobb és bal agyféltekéjét.

A WTCR versenyzője és trénere a marokkói szezonnyitó helyszínén, a KCMG-csapat versenykamionjában bővebbet is elárult a közös munkáról.

A videó Huawei P20 Pro készülékkel készült.