Vágólapra másolva!
A kilencszeres világbajnok olasz motorversenyző, Valentino Rossi bejelentette, hogy az idei szezon végén visszavonul.

Az olaszok legendás motorversenyzője, Valentino Rossi Rossi bejelentette, hogy a 2021-es idény lesz számára az utolsó a MotoGP-ben, és utána szögre akasztja bukósisakját - derült ki a BBC oldaláról.

Rossi visszavonul Forrás: AFP/Filippo Monteforte

Valentino Rossi a motorozás világának egyik légeredményesebb és leghíresebb versenyzője, aki hétszer tudta megnyerni a legmagasabb kategória bajnoki címét, összesen pedig kilenccel rendelkezik.

A Yamaha 42 éves klasszisa csütörtökön, a hétvégi Stájer Nagydíj előtt rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be jövőjével kapcsolatos döntését.

- mondta. Az olaszok legendás versenyzője 414 nagydíjrajt alatt összesen 115 győzelmet szerzett, 89-et ebből pedig a legmagasabb szinten. Az olasz, aki „A Doktor" becenévre hallgat, 22 szezont futott a MotoGP-ben.

A királykategóriában 199-szer volt dobogós, 89-szer első. A most zajló idényben kilenc futamon összesen 17 pontot szerzett, a pontversenyben a 19. helyen áll. Három futamon nem ért célba, a legjobb helyezését hazai környezetben, Mugellóban az Olasz Nagydíjon érte el, ahol tizedik lett.