Vágólapra másolva!

Fotó: Arany-Média
ITU Triatlon Világkupa

A Triatlon Nagyhét tulajdonképpen pénteken a 28. Tour de Hongrie kerékpáros versennyel kezdődik, amikor is várhatólag délután öt óra körül kerekezik be Tiszaújvárosba a kerékpáros mezőny. A látványos program után aztán szombaton a nagyérdeműn a hangsúly: az AES Aquatlon Országos Bajnokságon ugyanis bárki (akár a gyerekek is) rajthoz állhat. Aki rászánja magát, annak futni, úszni, majd megint futni kell. A rajt szombaton 15 óra 30 perckor lesz a tiszaújvárosi Városháztéren.

Vasárnap aztán a földi halandó bajban lesz, a bőség zavara könnyen elgondolkodtatóba ejtheti, hogy mire is adja a fejét. 10 órától ugyanis streetball lesz a Városháztéren, déltől heteskenu a Dísztónál, délután kettőkor pedig görkorcsolya verseny a Hotel Civis Phőnix melletti nagyparkolóban. Akinek pedig mindezek után még nem fáradt el a keze, tapsolhat a Városháztéren a négy órakor kezdődő Továbbjutsz Vagy Kiesel versenyen. A látványosnak ígérkező viadalt érdemes beiktatni; mindig a mezőny fele jut tovább, a versenyzőknek szinte pihenés nélkül kell egymás után többször is rajthoz állni, míg végül "elfogynak", és megtudhatjuk a győztes nevét.

Hétfőn 18 órakor tömegfutóverseny lesz, ahol a résztvevők 2 kilométert kocoghatnak. Kedden este hattól 4 kilométeres kerékpáros verseny indul. Szerdán szintén hat órától Triatlon Visszafelé Váltót rendeznek. A résztvevőknek 2 kilométer futásban, 4 kilométer kerékpározásban és 150 méter úszásban kell helyt állniuk. Csütörtökön azok is rajthoz állhatnak, akik nem tudnak úszni, ugyanis duatlont indítanak. Itt 2 km futás, 4 kilométer kerékpározás majd ismételten 2 kilométer futás lesz a penzum. Pénteken a maraton egyik ritka számát, az 1/3 Maraton Nagydíjat rendezik a helyiek. Egyénileg 14 kilométert, csapatban pedig négyszer 3,5 kilométert kell teljesíteni. A mezőny délután öt órakor a Városháztérről indul. Az egyhetes program végül szombaton a Világkupa-futammal zárul, melyet a szurkolók 13 óra 30 perctől nézhetnek végig.

A fárasztó napokat esténként koncertek színesítik. Tiszaújvárosban többek között fellép St. Martin, Sub Base Monster, az Irigy Hónaljmirigy, a Fresh, de ott lesz Bródy János is, és a Bikini is élő koncertet ad. Részletes információt a rendező TVK Mali TK-tól kérhetnek a (06-49) 342-013-as telefonszámon vagy a [email protected] címen.

(Arany-Média)

Korábban:

Ezernél is több indulót várnak a triatlonfesztiválra

Quadriatlon, több mint triatlon

Triatlon-fesztivál a Tisza-tónál