Vágólapra másolva!

Hegyikerékpáros-maraton a Zemplénben

Aki szereti a vadregényes tájakat, a szűk, kanyargós ösvényeket, az időjárással, esővel, hőséggel való harcot, az igazi kihívást, és mindezt egy kerékpár nyergében ülve, annak mindenképp érdemes a hétvégén kipróbálnia magát a III. Zemplén hegyikerékpáros-maratonon.

A Hegyi Kerék Sportegyesület 2004 óta szervezi a Zemplén-maratont a Zempléni-hegység déli régiójában. A III. Zemplén hegyikerékpáros-maratont idén július 22-23-án rendezik meg (az első nap a ráhangolódásé, a második pedig a versenyé lesz). A versenyközpontot Mád és Mezőzombor határában, a Bortó Panziónál állítják fel a rendezők.

A szervezők célja a hagyományteremtés, a kerékpározást kedvelő természetbarátok, családok, baráti társaságok, egyéni bicajosok és profi versenyzők elvitele minden évben a zempléni hegyek közé.

A szervezők kortól, nemtől és edzettségi szinttől függetlenül mindenki számára igyekeznek lehetőséget teremteni, hogy próbára tehesse magát, ezért háromféle (30, 55, és 95 km) versenytávot jelöltek ki.

A rövid táv viszonylag könnyen teljesíthető bárki számára, akár egész családok is végigmehetnek rajta. A középtáv már komolyabb kihívást jelent, az igazán felkészült profi versenyzők pedig a hosszú távon tehetik próbára kitartásukat, erejüket, technikájukat, saját és - különösen esős idő esetén - kerékpárjuk strapabírását. Az elfáradt bicajosokat energiaital, ásványvíz, csoki, banán, keksz várja a frissítőpontokon, hogy legyen erejük a további kilométerekhez.

Forrás: [origo]

Zempléni-hegység