Vágólapra másolva!
Bár az időjárás egyelőre nem fogadta igazán kegyeibe a tiszaújvárosiakat, ez mit sem látszik a 8. TVK triatlon-nagyhét különböző eseményeit övező érdeklődésen.

A hétfői tömeg futóverseny rajtjánál hat híján 700-an sorakoztak fel, ezúttal is képviselve a néhány hónapostól a nyugdíjasokig valamennyi korosztályt. A TVK-Mali Triatlon Klub sportolói, élükön az olimpikon Walkó Andreával, a szeptemberi Lausanne-i világbajnokságig Tiszaújvárosban készülő dél-afrikai Loy de Jagerrel és a három Lehmann-fiúval, Tiborral, Bencével, Csongorral természetesen ott voltak a mezőnyben.

A vasárnapi világkupa-futamon induló versenyzők közül első "fecskeként" már Tiszaújvárosban tartózkodik két amerikai sportoló. Victor Plata és Dave Messenheimer az augusztus első hétvégéjén Salfordban megrendezett világkupa után táborozott le a Tisza partján, és azóta együtt tréningeznek a TVK-Mali TK sportolóival. Kettejük közül Plata a nagyobb név, hiszen ő olimpikonnak mondhatja magát, és jó néhány világkupán volt már az első tízben. Érdekesség, hogy Victor Plata nem egy hotelt választott szálláshelyéül, hanem a helyiek három sportolójával, Csőke Balázzsal, Molnár Ádámmal és Walkó Andreával lakik egy lakásban. Mindkét amerikai jól érzi magát a városban, elégedettek a felkészülési lehetőségekkel és alig várják a nagy hírű világkupát.

Bukovinszki József és csapata nem kevesebb, mint 1300 kerékpáros jelentkezőt regisztrált. A bölcsisek és ovisok külön futama után lódult neki a kerékpáros-kígyó, melynek vége még a rajtnál volt, amikor a két leggyorsabb, Benedek László és Loy de Jager a célvonalat ostromolta.

Les McDonald, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) kanadai elnöke bejárja a 2010-es világbajnokság tervezett fővárosi helyszíneit, és találkozik a főpolgármesteri hivatal illetékeseivel. A sportág első számú vezetője ezzel is azt kívánja bizonyítani, hogy ő komolyan számol a budapesti helyszínnel. Amennyiben szeptember elején, Lausanne-ban kedvező döntés születik és a következő időszakban sikerül beszerezni a szükséges engedélyeket, akkor négy év múlva a Városligeti-tóban úszhat a világ elit, hogy onnan az Andrássy úton, a Lánchídon át felkerékpározzon a budai várba. A futást is hasonló útvonalon képzelik el a szervezők, míg a célt a Hősök terén jelölnék ki.