Vágólapra másolva!

Pénteken döntenek a Balaton-átúszásról

A Balaton-átúszás szervezőbizottsága arról tájékoztatott, hogy a hivatalos meteorológiai előrejelzés alapján pénteken délig dönti el, meg lehet-e rendezni az eredeti időpontban, azaz szombaton az idei erőpróbát.

"Az úszók biztonsága érdekében a szervezőbizottság folyamatosan kapcsolatot tart a siófoki meteorológiai szolgálattal. A péntek délelőtti előrejelzés alapján 12 órakor véglegesíti az úszás lebonyolítását" - áll a közleményben, amely még kitér arra, hogy a szervezők felkészültek a szombati lebonyolításra.

Némi bizonytalanságot az okoz, hogy a legutóbbi prognózis alapján a pénteki kánikulai meleg következményeként szombat hajnalra szél várható a térségben.

Idén 25. alkalommal kerül sor a Révfülöp és Balatonboglár közötti erőpróbára. A jubileumi tóátúszást tavaly rendezték volna, de akkor a kedvezőtlen időjárás miatt többszöri halasztás után törölni kellett a rendezvényt.

Az 5,2 kilométeres távú Balaton-átúszás mára a világ egyik legnagyobb teljesítményorientált szabadidős sporteseményévé nőtte ki magát, emberek ezrei edzenek rá hosszú ideig itthon és külföldön egyaránt. A szervezők szerint az idén akár tízezren is alávetik magukat a próbatételnek. Az eddigi részvételi csúcsot 2003-ban regisztrálták, akkor 10 731-en vállalták a megméretést.