Zsinórban harmadszor lett világbajnok a magyar erőemelő

erőemelés, Schauer Kornél
Ismerős helyzet: Schauer Kornél a dobogó tetején
Vágólapra másolva!
Schauer Kornél világbajnok lett a dél-afrikai fekvenyomó világbajnokságon. A bajai versenyző 225,5 kilogrammos teljesítménnyel utasított maga mögé mindenkit a masters 1, -120 kg-os kategóriában.

Schauer Kornél, a Sugó Power SE vezetője 2021 és 2022 után ismét a dobogó legfelesőfokára állhatott a fekvenyomó világbajnokságon, amelyet ezúttal a Dél-afrikai Köztársaságban rendeztek meg. A Magyar Erőemelő Szövetség alelnöke 215 kg-on sikeresen kezdett, a folyatás is jól alakult 222,5 kg-on, a 230 kg-os harmadik fogás viszont már nem jött össze.

"Viszonylag magas súllyal kezdtem, szeretem hamar elvarrni a szálakat – jelentette ki az immáron háromszoros világ-, és Európa-bajnok Schauer Kornél Platinum e-Space Hungary Zrt. érdeklődésére. – Még magasabban, 220 kilón akartam eredetileg kezdeni, de majdnem 24 órát utaztunk előző nap, inkább kicsit biztosabbra mentem.

Az abszolút kategóriában jelentett volna egy harmadik helyet, ami most így sajnos nem lett meg, noha az edzéseken elég stabilan ment ez a súly is" – tette hozzá Schauer Kornél, aki kiemelte a versenysátorban mindössze 3-5 Celsius-fok volt, így gyakorlatilag kihűlt izmokkal mentek a súlyokra.

Ismerős helyzet: Schauer Kornél a dobogó tetején Forrás: IPF

Schauer Kornél nemcsak fekvenyomásban jeleskedik, kipróbálta magát az erősemberek között is, a CESA® (Közép-Európai Erősember Szervezet) Talent versenysorozat bajai nyitóállomásán második lett.

"A strongman az erősportok csúcsa, a legnehezebb, legösszetettebb, embert próbálóbb.

Tízen éve nem volt már ilyen edzésem, de mivel Baján volt az idei versenysorozat első állomása, úgy voltam vele, kipróbálom magam. A fekvenyomó vb-re készültem, eszközös edzésem mindössze két alkalommal volt" – fogalmazott Schauer Kornél, aki úgy készül, több Talent-versenyen megméretteti magát a jövőben.

Schauer Kornél egyre többször próbálkozik a strongman számokkal is Forrás: Platinum E-Space Hungary Zrt.

„Már egy-két traktorkereket beszereztem otthonra, illetve még néhány eszközt be fogok, úgyhogy próbálok céltudatosan edzeni. Az alaperőm nem rossz, az állóképességet kell fejleszteni, illetve az ügyességet, ami elengedhetetlen. Nem rossz a mozgáskordinációm, de ehhez kell a rutin, az élmezőnytől van bőven tanulni. Ha a Talentben sikerül a döntőbe jutnom, akkor azon biztosan részt veszek" – tekintett előre.