Vágólapra másolva!

A jugók NBA-kontingense a következő: Vlade Divac, Predrag Stojakovic (Sacramento), Predrag Drobnjak (Seattle), Vladimir Radmanovic, Marko Jaric (LA Clippers), Igor Rakocevic (Minnesota), Milos Vujanic (NY Knicks), Zeljko Rebraca (Detroit), Predrag Savovic (Denver), Ratko Varda (Washington).

Az első hét sportember az indianapolisi világbajnoki dobogó tetején is ott állt. Az aranyérmes válogatott további öt tagja Európában maradt: az Argentína ellen 84-77-re megnyert finálé hőse, Dejan Bodiroga most még könnyebben sérült, de a Barcelonában játszik, Milan Gurovic a Málaga, Dejan Tomasevic a Pamesa Valencia kosarasa. Dejan Koturovic, a 210 centis center az Alba Berlin kosarasaként a legutóbbi német bajnokság MVP-je volt, a mindössze 21 éves Zarko Cabarkapa pedig a montenegrói Buducnost Podgorica centere.

New NBA fan fórumhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29977

A vb-ezüstérmes argentinoktól a zseniális Emanuel Ginóbili, a hátvéd Juan "Pepe" Sánchez és a drabális, de remekül dobó center, Rubén Wolkowyski folytatja az NBA-ben, Ginóbili egyenesen a bajnokesélyes San Antonio Spurs kezdőötösében.

A délszlávokat különben még négy horvát és három szlovén kosaras is képviseli.

Ch. Gáll András