Vágólapra másolva!
Elkészültek a tervek a 2004-2005-ös NBA-szezon lebonyolítását illetően, hiszen a Charlotte Bobcats bekapcsolódásával 30 csapatra duzzad a bajnokság. Ennek megfelelően a szövetség terve, hogy a két főcsoport három-három ötfős divízióra osztódjon. A most zajló évadban persze hétfőn sem pihentek a csapatok, az öt találkozó legérdekesebb meccsét Utah államban vívták, ahol a Jazz legyőzte a zsinórban tizedik vereségét elszenvedő Orlando Magicet.

Zsinórban tizedik vereségét szenvedte el az Orlando Magic kosárlabdacsapata, s továbbra is mindössze első mérkőzésén aratott győzelmét tudja felmutatni az NBA idei szezonjában. A Mágikusok ezúttal Salt Lake Cityben kaptak ki, igaz, nem sok kellett volna a bravúrhoz.

A Utah Jazz ugyanis úgy nyert 90-88-ra, hogy a félidőben, sőt még a harmadik negyed után is a floridai együttesnél volt az előny. A hajrát aztán megnyomták a "mormonok", s a 25 pontos Andrej Kirilenko vezérletével kiharcolták a sikert. A Magic legjobbja természetesen Tracy McGrady lett, de 29 pontjának értékét rontja, hogy a döntő pillanatban elhibázta tripláját.

Az eredmény(telenség) nem is maradt következmény nélkül: a klubvezetés menesztette Doc Rivers vezetőedzőt, s John Gabriel főigazgató az eddigi másodedzőt, Johnny Davist nevezte ki a csapat élére. A 2000-ben a legjobb újonc trénerré választott, 42 éves Rivers az elmúlt négy idényben háromszor a rájátszásba vezette a Magicet, igaz, ott mindahányszor már az első körben búcsúzott is az együttes.

Otthon kapott ki a Philadelphia, a Sixerst a Houston leckéztette meg, az a csapat, amely idén 7-3-as mérleggel kifejezetten jól rajtolt a bajnokságban. Allen Iversonon érződött térdsérülése, 45 perc alatt mindössze 15 pontot ért el, ennek is köszönhető, hogy a csapat franchise-történetének egyik leggyengébb támadójátékával előrukkolva mindössze 66 pontot dobott. Ennél kevesebbet csupán egyszer sikerült produkálni, még 1996-ban a Miami ellen, 57-et. A Rockets 74-66-os sikeréből Cuttino Mobley 19 ponttal vette ki részét, Jao Ming 12 találatot ért el, s szedett 14 lepattanót is.

Most már bizonyos, hogy jövőre megváltozik az NBA lebonyolítása, hiszen a Charlotte Bobcats bekapcsolódásával 30 csapatra duzzad a bajnokság. Ennek megfelelően a szövetség terve a két főcsoport három-három ötfős divízióra osztódjon.

a tervezett beosztás
Keleti főcsoport
Délkeleti csoport (Southeast Division): Charlotte Bobcats, Atlanta Hawks, Miami Heat, Orlando Magic, Washington Wizards

Középső csoport (Central Division): Chicago Bulls, Cleveland Cavaliers, Detroit Pistons, Indiana Pacers, Milwaukee Bucks

Atlanti csoport (Atlantic Division): Boston Celtics, New Jersey Nets, New York Knicks, Philadelphia 76ers, Toronto Raptors

Nyugati főcsoport
Délnyugati csoport (Southwest Division): New Orleans Hornets, Dallas Mavericks, Houston Rockets, Memphis Grizzlies, San Antonio Spurs

Északnyugati csoport (Northwest Division): Denver Nuggets, Minnesota Timberwolves, Portland TrailBlazers, Seattle Supersonics, Utah Jazz

Csendes-óceáni csoport (Pacific Division): Golden State Warriors, Los Angeles Lakers, Los Angeles Clippers, Phoenix Suns, Sacramento Kings.