Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Vágólapra másolva!
A Pittsburgh Penguins hazai pályán nagy csatában verte az Atlantát az NHL legutóbbi játéknapján, így elmozdult a Keleti főcsoport utolsó helyéről. A nap másik összecsapásán a Senators a Flyerst verte.

A Pingvinek idei gyenge szereplése alaposan rányomta a bélyegét a szurkolók lelkivilágára is, hiszen a Trashers elleni összecsapáson a klub történetének második legalacsonyabb nézőszámát (9576 fő) jegyezhettük fel. Az eddigi negatív rekordot az 1995. december 19-i, Calgary elleni összecsapás jelentette, amikor a tomboló hóvihar ellenére is 7170-en zarándokoltak el a Mellon Arenába.

Az Atlanta elleni meccsen sem lehettek nyugodtak a hazai szurkolók, hiszen kedvenceik kevéssé meggyőző produkcióval rukkoltak elő a Trashers ellen. 1-0-ra ugyan még a Pingvinek vezettek, ezt követően azonban 2-1-nél és 3-2-nél is a vendégeknél volt az előny. 3-2 után Ryan Malone egyenlített, majd amikor lélekben már mindenki a hosszabbításra készült, Ramzi Abid, a fiatal balszélső idénybeli első találatával győzelemhez segítette a Penguinst.

Eredmények:
Ottawa Senators - Philadelphia Flyers 4-1
Pittsburgh Penguins - Atlanta Thrashers 4-3

Mindent egy helyen az Eb-ről