Vágólapra másolva!
A térdműtétjéből felépült Jason Kidd remek idénykezdése jelentette az észak-amerikai profi kosárlabdaliga legutóbbi játéknapjának szenzációját. A New Jersey első 16 mérkőzését kihagyó, hétszeres All Star-válogatott karmester 21 perc alatt 10 pontig jutott a Toronto ellen, továbbá ő osztotta ki Richard Jeffersonnak a győztes gólpasszt 7 másodperccel a vége előtt.

Salt Lake Cityben a nyáron a Los Angeles Lakerstől Miamiba szerződött Shaquille O'Neal a harmadik negyedben leszedte 10 ezredik NBA-lepattanóját. A 21 ponttal és 13 lepattanóval záró óriás a 31. tag a palánk alatti egyeduralkodók klubjában.

A címvédő Detroit magabiztosan diadalmaskodott Dallasban, az előző szezonban otthon mindössze ötször alulmaradó Mavericks - melynek legjobbja a 27 pontos Dirk Nowitzki volt - a jelenlegi idényben már negyedszer kapott ki saját közönsége előtt.

A Los Angeles Clippers csak kétszeri hosszabbítás után gyűrte le a vendég Charlotte-ot, a hazaiaknál Corey Maggette 33 pontot dobott. Az újonc Bobcats hetedik idegenbeli meccsét is elvesztette.

A játéknap legeredményesebbje a philadelphiai Allen Iverson lett, de a Sixers dobógépének 36 pontja kevésnek bizonyult Atlantában.

Eredmények:
New Jersey Nets - Toronto Raptors 88-86
Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers 96-92
Chicago Bulls - San Antonio Spurs 75-91
Dallas Mavericks - Detroit Pistons 85-101
Denver Nuggets - Orlando Magic 115-102
Utah Jazz - Miami Heat 80-100
Los Angeles Clippers - Charlotte Bobcats 99-93 - kétszeri hosszabbítás után Golden State Warriors - Boston Celtics 110-106