Vágólapra másolva!
Kobe Bryant ismét ámulatba ejtette a Los Angeles-i Staples Center közönségét, a Dallas Mavericks ellen ugyanis három negyed alatt 62 pontot szerzett, és szinte egymaga nyerte meg csapatának, a Lakersnek a mérkőzést az NBA legutóbbi játéknapján.

A 27 éves bedobó már az első félidőben is ellenállhatatlanul játszott, a vendégek egyszerűen képtelenek voltak tartani őt, így a nagyszünetre 32 pontot gyűjtött össze, az igazi parádét azonban a fordulás utánra tartogatta.

A Lakers szupersztárja a harmadik negyedben 30 pontot szerezett, s szinte az őrületbe kergette a Mavericks játékosait, akik - a tudósítások szerint - ekkor már rengeteget reklamáltak és feszültségüket sokszor csúnya szabálytalanságokkal vezették le. Három negyednyi játék után 34 pont volt a kaliforniai alakulat előnye a Nyugati főcsoport egyik legjobb formában lévő csapatával szemben.

A már-már megalázó különbség a végső dudaszóig a "vállalható" kategóriába sorolható 22 pontosra csökkent, köszönhetően annak, hogy Phil Jackson, a Lakers edzője az utolsó 12 percben pihentette kezdőcsapatát. Érdekesség, hogy a Mavericks a legutóbbi tíz találkozójából mindössze kettőt veszített el, méghozzá mindkettőt a Los Angeles-iekkel szemben.

A Lakersszel három bajnoki címet szerző, ezúttal egyéni rekordot produkáló Bryant a liga történetének mindössze a 19. olyan játékosa, aki elérte a 60 pontos határt. Ennél több pontot ráadásul 11 éve nem szerezett senki egy meccsen az NBA-ben.

Bryant egykori csapattársa, Shaquille O'Neal is kiemelkedően teljesített a legutóbbi játéknapon. A Miami Heat óriása mindössze két mezőnydobását rontotta el az Atlanta Hawks elleni meccsen, amelyet 28 ponttal és 10 lepattanóval zárt.

Eredmények:
Cleveland Cavaliers - Utah Jazz 110-85
Miami Heat - Atlanta Hawks 111-92
New Jersey Nets - Los Angeles Clippers 99-85
Detroit Pistons - Portland TrailBlazers 93-89
Milwaukee Bucks - San Antonio Spurs 109-107 - hosszabbítás után
Chicago Bulls - Charlotte Bobcats 92-105
Phoenix Suns - Seattle Supersonics 111-83
Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks 112-90