Vágólapra másolva!
Doug Weight két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a Carolina Hurricanes New York Rangers elleni hazai győzelméhez az NHL legutóbbi játéknapján. Ezzel a jégkorongcsapat a szerzett pontok és elért győzelmek tekintetében egyaránt megjavította az egy idényen belüli, korábbi legjobb eredményét.

A ligaelső alakulat jelenleg 44. sikerénél tart, és - a hosszabbításos győzelmekkel együtt - 94 pontot szerzett. Weight mellett Matt Cullen, Mike Commodore és Corey Stillman talált még a vendégek kapujába, miközben Martion Gerber 41 védéssel segítette csapatát. New York-i részről a duplázó Michael Nylander, illetve Petr Sykora volt eredményes. Sikerével a Carolina egy három mérkőzésből álló rossz sorozatnak vetett véget.

Két mérkőzésre szóló eltiltást kapott Scott Parker, a San Jose Sharks csatára, mert a cserepadokat elválasztó plexiüvegen átmászva próbált verekedést provokálni. A heves vérmérsékletű hokis a Nashville Predators elleni hétvégi bajnokin a pályán belekönyökölt Jordin Tootoo arcába, amiért összesen 14 perc kiállítást kapott. Az öltözőbe menet viszont felugrott a plexire, és elkapta a rivális védőjét, Brendan Wittet, és megpróbálta megütni őt. Végül mindketten végleges kiállítást kaptak. Parker 1,33 millió forintnak megfelelő összegtől esik el a kényszerpihenője miatt.

Eredmények:
Washington Capitals - Buffalo Sabres 4-6
Carolina Hurricanes - New York Rangers 5-3
New Jersey Devils - New York Islanders 1-6
Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning 4-3
Toronta Maple Leafs - Boston Bruins 5-4 - szétlövés után
Nashville Predators - Vancouver Canucks 5-0
Minnesota Wild - Edmonton Oilers 1-2
Los Angeles Kings - Phoenix Suns 2-6