Megtörténtek az első kirúgások az NBA-ben a koronavírus miatt

Utah Jazz v Golden State Warriors GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL
SAN FRANCISCO, CALIFORNIA - JANUARY 22: Donovan Mitchell #45 of the Utah Jazz is congratulated by teammate on his way to the bench after a time out in their game against the Golden State Warriors at Chase Center on January 22, 2020 in San Francisco, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ezra Shaw/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Utah Jazz lett az első klub az NBA-ben, ahol személyi áldozatokat követelt a koronavírus-járvány miatti kényszerű leállás.

Az NBA esetleges folytatását a Nyugati főcsoport 4. helyén váró klub mögött álló cégcsoport, a Larry H. Miller Group helyi idő szerint pénteken közölte, hogy kénytelenk voltak néhány, az irodában dolgozó munkatárstól megvállni, másoknak pedig a fizetését csökkenteni. A közvetlenül a kosárlabdával foglalkozó szakmai stábhoz egyelőre nem nyúltak hozzá.

Az ESPN által megszólaltatott források szerint a Jazz biztosan nem az egyetlen franchise, amelyik erre a lépésre kényszerül, mások is követni fogják a példáját.

Az NBA március 11-én jelentette be, hogy leállítja a bajnokságot, miután éppen a Salt Lake City-i csapat egyik játékosa, Rudy Gobert koronavírus-tesztje pozitív lett. A folytatásról egyelőre nem döntöttek, de, ahogy a többi nagy amerikai profi ligában, úgy az NBA-ben is több forgatókönyv van a döntéshozók asztalán.

A külvilágtól elzárva is folytatnák az NBA és NHL küzdelmeit

Az Egyesült Államokban a koronavírus-járvány miatt a négy zajló nagy sport küzdelemsorozata leállt, az ötödik (NFL) viszont csak szeptemberben indulna, de ennek a sorsa is kétséges. A kosárlabda (NBA), a jégkorong (NHL), a baseball (MLB) és a labdarúgás (MLS) bajnokságainak sorsa teljesen bizonytalan. Összeállításunkban ezeknek a bajnokságoknak a sorsát boncolgattuk.