Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Vágólapra másolva!
Mára virradóra a Brooklyn Nets óriási meglepetésre legyőzte a listavezető Milwaukee Bucksot az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) orlandói óriáskaranténjában. Azóta pedig az is kiderült, minek volt köszönhető a váratlan siker.

Hogy mekkora szenzáció volt a Nets győzelme, azt az előzetes oddsok mutatják, a fogadóirodák 19 pontos favoritnak tartották a Milwaukee-t, ennél nagyobb különbséget utoljára 1993 áprilisában fordított a maga javára a Dallas a Seattle Supersonics ellen. A Brooklynnal nem utazott el a Disney Worldben létrehozott buborékba Kevin Durant, Kyrie Irving, DeAndre Jordan és Spencer Dinwiddie sem, de rajtuk kívül Jarrett Allen, Joe Harris és Caris LeVert sem tudta vállalni a játékot a ligaelső ellen, amely viszont teljes kerettel állt ki.

Garrett Temple hasznos információt kapott egy rivális csapattól Forrás: AFP/2020 Getty Images/Pool

A Nets mégis nyert 119-116-ra, aminek kiderült az egyik oka. A buborékban együtt él mind a 22, még versenyben lévő csapat, így a játékosok rendszeresen találkoznak egymással. Ez történt az ominózus meccs előtt is, a Brooklyn néhány kosarasa együtt medencézett pár Rockets-játékossal, akik pár nappal korábban szintén legyőzték a Milwaukee-t. A siker receptje tehát adott volt, a houstoniak pedig voltak olyan kedvesek, hogy ezt megosztották. Legalábbis ezt állítja a Nets hátvédje, Garrett Temple.

Furcsa időket élünk.

Mindent egy helyen az Eb-ről