Megint kikapott a Lakers, Devin Booker történelmi magasságokban

Memphis Grizzlies v Phoenix Suns GettyImageRank3 Color Image nba Horizontal SPORT BASKETBALL
PHOENIX, ARIZONA - DECEMBER 27: Devin Booker #1 of the Phoenix Suns during the NBA game against the Memphis Grizzlies at Footprint Center on December 27, 2021 in Phoenix, Arizona. The Grizzlies defeated the Suns 114-113. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Christian Petersen/Getty Images/AFP (Photo by Christian Petersen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A keleti és nyugati főcsoport élcsapatai is győztek az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) szerdai játéknapján. A Phoenix Suns játékosa, Devin Booker egy elit csoporthoz csatlakozhatott az Oklahoma City elleni mérkőzésen.

A keleti második Chicago odahaza nyert az Atlanta Hawks ellen és sorozatban ötödik sikerét aratta. A 22/10-es győzelmi mérleggel álló Bullsból heten is tíz pont fölötti teljesítménnyel zártak.

A nyugaton második Phoenixből Devin Booker 38 pontot szerzett az Oklahoma City ellen, ezzel átlépte a tízezer pontos határt. 25 évesen és 60 naposan ráadásul a liga történetének hetedik legfiatalabb játékosa lett, aki elérte a mérföldkövet. Csak olyan szupersztároknak sikerült ez nála is fiatalabban, mint LeBron James, Kevin Durant, Kobe Bryant, Carmelo Anthony, Tracy McGrady és Giannis Antetokounmpo.

A Suns két egymást követő vereség után nyert ismét és 27/7-es mutatójával - a Golden State Warriorsszal holtversenyben - vezeti a ligát. Mindkét együttesből több játékos hiányzott, és egyik csapat vezetőedzője sem volt ott a kispadon a koronavírus miatt.

A nyugati harmadik Utah Jazz Portlandben nyert úgy, hogy legjobbja, Donovan Mitchell hátproblémái miatt nem tudott játszani. Távollétében Rudy Gobert volt a vezér, aki 22 ponttal és 14 lepattanóval segítette csapatát. A Trail Blazersből a liga pandémia-protokollja miatt heten hiányoztak.

A Los Angeles Lakers LeBron James 37 pontos, 13 lepattanós, valamint Russell Westbrook tripla duplás (16 pont, 10 lepattanó, 12 gólpassz) teljesítménye ellenére is kikapott a Memphis otthonában, így a legutóbbi hét mérkőzéséből hatodszor szenvedett vereséget. A hazaiaktól Ja Morant 41 pontig jutott, a Memphis a második félidőben 14 pontos hátrányt dolgozott le.

Az NBA történetében korábban csak kétszer fordult elő, hogy egy meccsen mindkét csapatban akadjon olyan játékos, aki legalább 35 pontot, 10 lepattanót és 6 triplát ér el - most James és Morant személyében harmadszor is megtörtént a "csoda".

A Sacramento Kings Chimezie Metu a végső dudaszó pillanatában elengedett hárompontosával győzte le egy ponttal a Dallast Maverickset, míg a San Antonio Spurs-Miami Heat összecsapást a vendégek koronavírusos esetei miatt nem tudták megrendezni.

Eredmények:
Sacramento Kings-Dallas Mavericks 95-94
Boston Celtics-Los Angeles Clippers 82-91
Portland Trail Blazers-Utah Jazz 105-120
Phoenix Suns-Oklahoma City Thunder 115-97
Chicago Bulls-Atlanta Hawks 131-117
Memphis Grizzlies-Los Angeles Lakers 104-99
Detroit Pistons-New York Knicks 85-94
Indiana Pacers-Charlotte Hornets 108-116
A San Antonio Spurs-Miami Heat mérkőzést elhalasztották.