Vágólapra másolva!
A Los Angeles Lakers sztárja, Lebron James lett az első kosaras az NBA történetében, aki még aktív pályafutása alatt vált dollármilliárdossá. Ez korábban olyan nagyságoknak sem sikerült mint Michael Jordan vagy Kobe Bryant.

A 37 éves négyszeres NBA-bajnok szupersztár 2021-ben 121,2 millió dollárt (több mint 44 milliárd forint) keresett a Forbes szerint, és ezzel az első NBA-játékos lett, aki még a pályafutása alatt dollármilliárdos lett - derült ki a TMZ oldaláról.

James mindig tudja, hogyan kell megjelenni Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Christian Petersen

James ezzel csatlakozott a Chicago Bulls ikonjához, Michael Jordanhez és a Los Angeles Lakers legendájához, Kobe Bryanthez, akik szintén a milliárdosok táborába tartoztak azzal a különbséggel,

hogy ők csak a pályafutásuk után váltak mérhetetlenül gazdag sportolókká.

Lebron James milliárdos lett Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Jason Miller

A Lakers sztárja 387 millió dollárt keresett sportolóként, de a vagyona nagy része az üzleti bevételeiből származik. A sztár Maverick Carter's SpringHill Entertainment nevű cége körülbelül 300 millió dollárt ér, a Fenway Sports Group cégben körülbelül 90 millió dollárnyi részesedése van, és emelett egy pizzacégben (Blaze Pizza) is van részesedése, ami 30 millió dollárt hoz neki a konyhára. Jamesnek emellett egy életre szóló szerződése van a Nike-val is.

Michael Jordan csak pályafutása után, 2014-ben lépett be a milliárdosok táborába, ezért is nagy dolog az, ami James elért.