Minden idők legjobb női kosarasa olyat csinált, amire eddig csak ketten voltak képesek Amerikában - videó

Indiana Fever v Phoenix Mercury GettyImageRank3 wnba Horizontal SPORT BASKETBALL
PHOENIX, ARIZONA - JUNE 27: Diana Taurasi #3 of the Phoenix Mercury puts up a three-point shot against the Indiana Fever during the second half of the WNBA game at Footprint Center on June 27, 2022 in Phoenix, Arizona. The Mercury defeated the Fever 83-71. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Christian Petersen/Getty Images/AFP (Photo by Christian Petersen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Diana Taurasi eddig is vitán felül minden idők egyik, ha nem a legjobb női kosárlabdázója volt, csütörtökön azonban egy újabb, méghozzá igen szűk elit ligához csatlakozhatott. 

Az amerikai válogatottal ötszörös olimpiai és háromszoros világbajnok kosaras, aki az amerikai női profiligában ugyancsak háromszor ünnepelhetett bajnoki címet, június 11-én ünnepelte 40. születésnapját. Természetesen a pályán tette ezt, hiszen ahogy 2004 óta minden WNBA-szezonban, úgy most is ott van a Phoenix Mercury keretében.

Mi az, hogy ott van, szenzációsan játszik! Csütörtökön például 30 ponttal vette ki a részét a Los Angeles Sparks elleni 90-80-as sikerből, ezzel ő lett a WNBA történetének első játékosa, aki a 40. születésnapját követően elérte a 30 pontos határt.

Hogy ez milyen ritka, azt jól mutatja, hogy az NBA-ben, azaz férfi profiligában is csupán a sportág két halhatatlan legendájának sikerült ez a bravúr: Michael Jordannek és Dirk Nowitzkinak. Előbbinek négy ilyen meccse volt, utóbbi pedig a korrekordot tartja, a Phoenix Suns ellen 40 évesen és 294 naposan ért el kereken 30 pontot.

Hogy még egy kicsit dicsérjük Taurasi teljesítményét, ez volt a 27. alkalom, hogy úgy ért el a 30 pontot, hogy legalább öt triplát is értékesített. Nos, ez a 27 meccs több, mint, amit a liga bármelyik csapata elért a fennállása során. Legközelebb a Minnesota Lynx van Taurasihoz, a franchise 19 ilyen meccsel büszkélkedhet.