Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Labda nélkül verné el Chilét Svájc

Vágólapra másolva!
A H csoportban Chile és Svájc áll az élen a nyitókör után, hétfőn pedig egymással játszanak rangadót. Hitzfeld agyondicséri a dél-amerikaiakat, akik szerint Svájc szinte labda nélkül nyert a spanyolok ellen.
Vágólapra másolva!

A világbajnokság eddigi legnagyobb meglepetését a svájciak okozták azzal, hogy 1-0-ra legyőzték a szuperfavoritnak számító spanyolokat. A diadalt elsősorban Ottmar Hitzfeld remek taktikájának tulajdonítják, akinek elképzeléseit a játékosok szinte tökéletesen hajtották végre.

A szövetségi kapitány a Chile elleni találkozó előtt nem győzi hangsúlyozni, hogy nem csapata a mérkőzés esélyese, és szinte túlzásokba esve dicséri az ellenfelet - alighanem ezzel akarta elkerülni, hogy futballistái lebecsüljék a dél-amerikaiakat.

Az első mérkőzésről sérülés miatt hiányzó Alexander Frei és Valon Behrami is felépült, de várhatóan mindketten a kispadon kezdik az összecsapást, az egyedüli változás annyi lesz, hogy a sérült középhátvéd, Philippe Senderos helyett Steve von Bergen futballozik majd.

A chileieknél a Honduras ellen kényszerűségből csatárt játszó, alaphelyzetben irányító középpályás Jorge Valdivia sérült, ám mivel a vérbeli center Humberto Suazo felépült, így Valdivia kényszerű hiánya megoldotta Marcelo Bielsa dilemmáját, hogy kit hagyjon ki.

Ráadásul Suazo visszatérésével a chileiek tulajdonképpen az ideális kezdő tizenegyükkel játszhatnak, a sok mozgáson alapuló támadójátékuk számára nagy teszt a Svájc elleni összecsapás.

"Mindenképpen óvatosnak kell lennünk, mert láttuk, hogy a svájciak úgy nyerték meg a mérkőzésüket, hogy alig volt náluk a labda. Tudjuk, hogy sokkal mozgékonyabbaknak kell lennünk, mint a spanyolok voltak, annak érdekében, hogy megbontsuk a védelmüket" - elemezte a helyzetet a chileiek védője, Gary Medel.

Chile: Bravo - Isla, Medel, Ponce, Vidal, Carmona, Millar, M. Fernández, H. Suazo, Beausejour, A. Sánchez.
Szövetségi kapitány: Bielsa.
Svájc: Benaglio - Lichtsteiner, Grichting, Von Bergen, Ziegler, Barnetta, Inler, Huggel, Gelson Fernandes, Derdiyok, Nkufo.
Szövetségi kapitány: Hitzfeld.

www.global-soccer.eu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről