Vágólapra másolva!

Sportaktív-kupa a Hármashatárhegyen

A budapesti Hármashatár-hegy tetején minden évben több hegyikerékpáros versenyt tartanak, hagyományosan egyet ősszel és egyet tavasszal. A tavaszi verseny idén éppen húsvét vasárnapra esett, így a szeszélyesnek mondott áprilisi időjárás meglepetései mellett az is kérdés volt, az ünnep hogyan befolyásolja az indulók számát. Végül az időjárás a lehető legjobb lett, nem túl meleg és száraz volt, és a húsvét miatt sem neveztek a szokásosnál kevesebben.
Forrás: ORIGO


A lebonyolításban voltak változások az eddigiekhez képest. Az idén a versenyeken megfordul a rajtoltatás sorrendje, 10-kor indították a "kevésbé erős" kategóriákat (először a gyerekek, majd délben a hobbisták) később, délután kettőkor indultak a különféle elit, haladó és senior kategóriák.

Az elitmezőny kissé foghíjas volt, néhány nagy név távol maradt, de még így is megfelelően erős volt egy színvonalas versenyhez. A "királykategória", az elit férfi felnőtt 11 kőkemény kört teljesített, amely során a kezdetben vezető Vizdák János elé a harmadik körben feljött Vinczeffy Zsolt, és megtartva vezető helyét első lett a második Vizdák és a harmadik Hasenfratz Péter előtt. Az elit nőknél a szinte örök első Vajda Márta ki tudja hányadik futamgyőzelmét szerezte.

Forrás: ORIGO


Délután négy óra után, kellemesen meleg tavaszi napsütésben futottak be az utolsó versenyzők.

Az eredményhirdetéskor a szokásos érmek helyett az alkalomhoz illően hímes tojást akasztottak mindenki nyakába.

Eredmények:

Elit férfi felnőtt:
1. Vinczeffy Zsolt
2. Vizdák János
3. Hasenfratz Péter

Elit nő:
1. Vajda Márta
2. Deli Anett
3. Vörösmarty Dóra

Pilis-kupa 2003/sport/x-mag/20030416piliskupa.html

A teljes, több száz nevet tartalmazó eredménylista remélhetőleg előbb-utóbb megtekinthető lesz a rendező egyesület, a Sportaktív SE honlapján.

Fotók: Kopornoky "Kivi" Péter

Kun László