Vágólapra másolva!
Kuttor Csaba, aki a magyarok közül jelenleg a legelőkelőbb helyen áll a triatlonosok világranglistáján, egy hónapon belül szeretne a legjobb harmincba kerülni.

- Nagyon jó formában vagyok, és versenyről versenyre egyre jobb teljesítményt nyújtok, ezért a soron következő két Világkupa-futamon és az Európa-bajnokságon is jól akarok szerepelni. Ha sikerül megvalósítani a célom, a kontinensviadal után már az első 30-ban leszek a világranglistán - mondta az olimpiai kvótáért küzdő Kuttor, aki egy kicsit csalódott, hogy a szombati országos bajnokságon csak ezüstérmes lett Lipták Tamás mögött.

Kuttor jelenleg a 44. a világrangsorban, így athéni repülőjegyet érő helyen áll, s az Eb-t követően már a jövő évi ötkarikás játékokra való felkészülés jegyében megy edzőtáborozni.

A 2004-es vb után kihirdetendő világranglistáról 39-en kvalifikálják magukat az olimpiára, de úgy, hogy a legjobb kilenc ország három, míg a többi nemzet legfeljebb két kvótát szerezhet nemenként.

Triatlon: Kuttor tartja jó formáját/sport/x-mag/20030526triatlon.html

A nemzetközi szövetség további két szabad kártyát ad, a házigazdák pedig egy versenyzőt automatikusan indíthatnak.

Rajtuk kívül a vb dobogósai és az öt regionális olimpiai kvalifikációs viadal győztesei vehetnek még részt az athéni ötkarikás eseményen, így mindkét nemnél 50-50 induló lesz a görög fővárosban.