Társoldalunk:

Extrémsportok csúcstalálkozója az Arénában

2004.10.21. 14:29

Nemcsak Magyarország, de egész Európa egyik legnagyobb extrémsport-rendezvényének ad otthont szombaton a Papp László Sportaréna: délután 2 órától este 10-ig gördeszkások, görkorcsolyások, BMX-kerékpárosok, hódeszkások és breaktáncosok nemzetközi alakulata mutatja be tudását, az elsőként említettek ráadásul 4000 euróért is versengenek a Tempo and Style elnevezésű eseményen.

Magyarországon fedett színhelyen most első alkalommal bonyolítanak le "extrémisták" részvételével ilyen, külföldi világsztárokat is felvonultató gálát, amelyet - mondta a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón az ötletgazda és főszervező Kelemen Zoltán - hagyományteremtő célzattal indítanak útnak: szeretnék, ha idővel európai méretű eseménnyé nőné ki magát a viadal, amelyre ingyenes a belépő.

A nemzetközi mezőnyben a kontinens különböző országainak képviselői mellett ott lesznek az extrémsportok ismert csillagai Ausztráliából, az Egyesült Államokból, s a kuriózum jegyében meghívottak között marokkói és brazil fellépők is találhatók.

A fő attrakció mindazonáltal a gördeszkásoké: a külföldiek elitcsoportján kívül magyar résztvevői is lesznek e meghívásos versenynek, amelynek legjobbjai 4000 eurón osztoznak. A viadal egy erre az alkalomra épülő, 600 négyzetméteres terepen zajlik majd, de egyedi színhelyen - egy 75 méter hosszú pályán - vetélkedhetnek majd az Arénában a BMX-esek is, a görkorcsolyásokat pedig még egy "különbejáratú", 3 és fél méter magas félcső is várja. A snowboardosok sem panaszkodhatnak, hiszen ők meg egy igazi hóval fedett, komplex sáncon mutathatják meg, mit tudnak.

A speciális versenyek mellett - afféle slusszpoén gyanánt - a különféle sportágak reprezentánsai úgynevezett jam session keretében mérkőznek meg egymással olyan formán, hogy folyamatos váltásban vannak jelen a pályákon a számukra kijelölt időben, s a látottak alapján a közönség dönti el, hogy kit tart közülük a legjobbnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK