Vágólapra másolva!
Szuper Levente nyaksérülést szenvedett az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő St. Louis Blues edzésén, amikor egy mezőnyjátékos nagy sebességgel nekiütközött. Detroitban visszatért Dominik Hasek, minden idők egyik legjobb kapusa a New York Rangers ellen állt ismét a ketrec elé.

A magyar kapusnak egy-két napot kell pihennie. Közben csapata nagy csatában verte a vendég Dallas Starst. A 16 065 néző előtt rendezett felkészülési mérkőzésen 90 perc kiállítást osztottak ki a bírók. A Blues Aris Brimanis révén egyenlített 54 másodperccel a lefújás előtt, majd a hosszabbításban Keith Tkachuk emberelőnyben a győzelmet is kiharcolta.

Visszatért Dominik Hasek! Minden idő egyik legjobb kapusa, aki tavaly júniusban a Detroit Red Wingsszel megnyerte élete eddigi egyetlen Stanley-kupáját, majd visszavonult, most a New York Rangers elleni találkozón védett ismét. A cseh sztár 40 perc alatt 14 lövésből három gólt kapott a létszámfölényes helyzeteit magabiztosan értékesítő vendégcsapattól, amelyben Petr Nedved két-két gólt és gólpasszt jegyzett.

A Colorado Avalanche cseh csatára, az előző idény gólkirálya, Milan Hejduk ugyancsak 2 plusz 2-vel zárt a Florida Panthers otthonában.

felkészülési mérkozések, eredmények:
Nashville Predators - Chicago Blackhawks 2-2
Montreal Canadiens - Ottawa Senators 3-4
Washington Capitals - Philadelphia Flyers 2-4
Carolina Hurricanes - Atlanta Thrashers 4-1
Detroit Red Wings - New York Rangers 3-5
Pittsburgh Penguins - New York Islanders 0-1
St. Louis Blues - Dallas Stars 3-2, hosszabbítás után
Calgary Flames - Edmonton Oilers 4-1
Florida Panthers - Colorado Avalanche 4-7
Los Angeles Kings - Phoenix Coyotes 2-3.