Vágólapra másolva!
Az NHL rájátszásának vasárnapi játéknapján a Philadelphia és a Tampa Bay is nyert otthonában, így a Keleti főcsoport mindkét párharcában 2-0 az állás.  A harmadik mérkőzésekre szerda és csütörtök hajnalban kerül sor Montrealban illetve Torontóban.

A Philadelphia elsősorban Robert Esche kapusnak köszönheti a győzelmet, aki huszonhatszor hárított, és ahogy az első körben Brodeurt, úgy egyelőre Belfourt is felülmúlja. A Torontóba hiába tért vissza a csapatkapitány Sundin, ezúttal a svéd csatár sem tudott segíteni a kanadaiakon. A vendégek csak az inkább verekedéseiről, mint látványos megoldásairól híres Domi góljának örülhettek, érdekesség, hogy a Flyers nehézfiúja, Brashear is betalált. A mérkőzést végül Zsamnov döntötte el, aki a harmadik harmad közepén emberelőnyből vette be Belfour kapuját.

Floridában az előző mérkőzés forgatókönyve szerint zajlottak az események, hátul Habibulin szinte mindent védett, elöl pedig Lecavalier kétszer csengetett, így sínen volt a Lightning. Az első meccsen is duplázó támadó hamar megadta az alaphangot, hiszen már a harmadik percben kihasznált egy kettős emberelőnyt. Modin aztán gyorsan növelte az előnyt, majd Koivu révén szépített a Montreal, és ezzel Habibulin 93 perc után kapott újra gólt. A montreali születésű Lecavalier a második harmad befejezése előtt 3 másodperccel döntötte el végképp a csatát, amikor lecsapott egy előrevágott korongra, majd mattolta Theodore-t.

Keleti főcsoport, elődöntők:
Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs 2-1
gól: Brashear (17:57), Zsamnov (48:25), illetve Domi (33:48)
az állás: 2-0 a Philadelphiának

Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens 3-1
gól: Lecavalier (2:35, 39:57), Modin (8:33), illetve Koivu (16:40)
az állás: 2-0 a Tampának