Társoldalunk:

A korábbi NBA-sztárnak tizenkettő agyvérzése és hat szívrohama volt

2018.08.22. 10:31

Saját bevallása szerint 12 agyvérzése és hat szívrohama volt négynapos kómája alatt 2015-ben Lamar Odomnak, aki két bajnoki címet nyert az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) szereplő Los Angeles Lakersszel.

A 38 éves ex-játékost három évvel ezelőtt eszméletlen állapotban találták meg egy nevadai bordélyházban, majd - mivel a helikopterbe nem fért be - mentőautóval vitték kórházba, ahol stabilizálták az állapotát. Utóbb magánéleti problémáival és drogfüggőségével magyarázta az esetet.

Az orvosok szerint egy két lábon járó csoda vagyok. Tizenkét agyvérzésem és hat szívrohamom volt a kómában" - közölte Odom, aki állítólag egy kínai csapatnál folytatná pályafutását.

Lamar Odom szeretne jó útra térniForrás: AFP/Joe Robbins

Tavaly a 208 centis kosaras őszintén vallott kábítószer-problémáiról: "tiszta vagyok, de mindennap küzdök magammal. Függő vagyok, és mindig az leszek. Ebben a pillanatban is drogozni akarok, de tudom, hogy ha jó apja akarok lenni a gyermekeimnek, akkor nem tehetem" - jelentette ki.

A világbajnok játékos 1999-től 2013-ig 14 szezont húzott le az NBA-ben, majd rövid ideig Hanga Ádám volt klubját, a spanyol Vitoriát erősítette.