Vágólapra másolva!
A Toronto Raptors második hazai mérkőzését is megnyerte kedden az alapszakaszgyőztes Milwaukee Bucks ellen, így a két csapat párharca döntetlenre áll négy mérkőzést követően az észak-amerikai kosárlabda-liga keleti főcsoportjának döntőjében.

A harmadik meccsel ellentétben ez most nem volt a végletekig kiélezett, a Raptors ugyanis mind a négy negyedet megnyerte, folyamatosan távol tudta tartani magától ellenfelét.

A Bucksban így hiába remekelt Khris Middleton (30 pont, 7 gólpassz, 6 lepattanó) és Giannis Antetokounmpo (25 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz), a többiek nem nőttek fel a feladathoz, az irányítók, azaz Eric Bledsoe, Geoge Hill és Malcolm Brogdon összesen 14 pontot szereztek.

Kawhi Leonardtól ezúttal belefért egy energiatakarékos meccs Forrás: AFP/2019 Getty Images/Gregory Shamus

A győztes csapatban viszont pont az irányító, Kyle Lowry volt a vezér, 11 rádobásból dobott 25 pontot, emellett kiosztott 6 asszisztot és leszedett 5 lepattanót, de Marc Gasoltól és a nem túl friss, kisebb sérüléssel bajlódó Kawhi Leonardtól is érkezett 17, illetve 19 pont. A Toronto kispadját is ki kell emelni, Norman Powell 18 ponttal, Serge Ibaka 17 pontos-13 lepattanó dupladuplával, a napokban második gyermeke születését ünneplő Fred VanVleet pedig 13 ponttal és 6 gólpasszal segítette csapatát.

Toronto utcáin, a Jurassic Parkra keresztelt fanzone-ban kitört a fieszta.


Eredmény, keleti főcsoportdöntő, 4. mérkőzés:

Toronto Raptors-Milwaukee Bucks 120-102
A négy győzelemig tartó párharc állása: 2-2