Társoldalunk:

NHL: rengeteg egyéni díjjal vigasztalódhattak a Tampa Bay játékosai

2019.06.20. 10:16

Az orosz Nyikita Kucserovot választották meg az észak-amerikai jégkorong-bajnokság (NHL) legértékesebb játékosának (MVP).

A 26 éves szélső az alapszakaszban 128 pontot szerzett a ligaelső Tampa Bay Lightningben, ezzel nyerte el a Hart Trófeát. Kucserov a Las Vegas-i díjátadón az MVP-cím mellett a liga legjobb pontszerzőjének járó Art Ross Trófeát is bezsebelte, valamint ő kapta a Ted Lindsay-díjat is, melyet az a hokis érdemel ki, aki a játékosok szerint a legjobb teljesítmény nyújtotta az idény során.

Kucserov a Ted Lindsay Awarddal, a President's Trophy-val, a Hart Memorial Trophy-val és az Art Ross Trophy-valForrás: AFP/2019 Getty Images/Bruce Bennett

A Stanley Kupa-győztes St. Louis Bluesból a center Ryan O'Reillyt díjazták, aki a legjobban védekező támadónak járó, Frank J. Selkéről elnevezett elismerést vihette haza. O'Reillyt korábban a rájátszás legértékesebb játékosának is megválasztották, miután csapata 4-3-as összesítéssel legyőzte a Boston Bruinst, és története első bajnoki címét szerezte meg.A legjobb kapusnak járó elismerést (Vezina-díj) a Tampa Bayben védő orosz Andrej Vasziljevszkij vihette haza, a legjobb újoncnak járó trófea a Vancouver Canucks svéd centeréhez, Elias Petterssonhoz került, míg a liga legjobb védőjének járó serleget a Calgary Flames 35 éves kanadai játékosa, Mark Giordano érdemelte ki.
Az NHL legjobb edzője a New York Islanderst irányító Barry Trotz lett.