Több mint egymillió dollárt kell visszafizetnie az NFL-legendának

NFL Hall of Fame Enshrinement GettyImageRank2 induction 2016 Class SPORT AMERICAN FOOTBALL NFL
CANTON, OH - AUGUST 06: Brett Favre, former NFL quarterback, poses with his bronze bust during the NFL Hall of Fame Enshrinement Ceremony at the Tom Benson Hall of Fame Stadium on August 6, 2016 in Canton, Ohio. Joe Robbins/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Green Bay Packers irányítójaként Super Bowl-győztes egykori NFL-legenda, Brett Favre két részletben 1,1 millió dollárt fizet vissza Mississippi államnak. 

A minden idők legjobb NFL-irányítói között számon tartott Favre papíron három olyan beszéd elmondásáért kapta a pénzt 2017-ben és 2018-ban, melyekre valójában soha nem került sor. A pénz az USA egyik legszegényebb államának egyik jótékonysági alapjából származik, ezért vált kínossá Favre számára, aki az állam egyik legbőkezűbb adományozójának számít.

A részletekre azt követően derült fény, hogy egy meghallgatáson nyilvánvalóvá vált, hogy az állam közösségi oktatási központja a legszegényebb családok megsegítését célzó alapból fizetett ki több rendezvényre mintegy 94 millió dollárt az évek folyamán.

Brett Favre-t 2016-ban a profi amerikaifoci Hírességek Csarnokába (Pro Footbbal Hall of Fame) is beiktatták Forrás: AFP/2016 Getty Images/Joe Robbins

Favre egy közleményben kért bocsánatot, amiért a közösségtől vett el pénzt, és azt is leírta, hogy ügynökein keresztül évente rengeteg hasonló felkérést kap, és ez sem különbözött azoktól. Az eljáró bíró szerint nem róható fel rosszhiszeműség az egykori NFL-sztárnak.

Favre 500 ezer dollárt máris átutalt az összegből, valamint mellékelt egy kötelezvényt, melyben vállalja fennmaradó 600 ezer dollár megtérítését a következő hónapokban.

Az idén 50 éves Brett Favre-t az 1991-es draft 2. körében a 33. helyen választotta ki az Atlanta Falcons, de a következő évben már a Green Bay Packers színeiben játszott, ahol egészen 2007-ig volt a csapat irányítója. Az 1997-es Super Bowlon (SB XXXI) ő volt a New England Patriotsot 35-21-re legyőző Packers irányítója. Karrierje során összesen 11 alkalommal lépett pályára az NFL All-Star-mérkőzésének számító Pro Bowlon. 1995 és 1997 között sorozatban háromszor választották meg az alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP).