A Los Angeles Lakers nyerte az NBA döntőjét

Los Angeles Lakers NBA LeBron James
LAKE BUENA VISTA, FLORIDA - OCTOBER 11: LeBron James #23 of the Los Angeles Lakers reacts with his MVP trophy and Finals trophy after winning the 2020 NBA Championship over the Miami Heat in Game Six of the 2020 NBA Finals at AdventHealth Arena at the ESPN Wide World Of Sports Complex on October 11, 2020 in Lake Buena Vista, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mike Ehrmann/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Los Angeles Lakers nyerte az NBA 2019-20-as szezonját, miután a nagydöntő hatodik meccsén 106-93-ra legyőzte a Miami Heat csapatát.

A Lakers már a félidőre eldöntötte a komolyabb kérdéseket, a 28 pontot szerző LeBron James vezetésével 28 pontos különbségre tettek szert a nagyszünetig.

A Los Angeles Lakers 17. bajnoki címét nyerte az NBA-ben Forrás: AFP/2020 Getty Images/Mike Ehrmann

A Los Angeles-i csapat a második játékrészben magabiztosan tartotta előnyét, az utolsó negyedben már kiengedhetett, és végül 106-93-ra győzött.

A mérkőzésen tripla duplát elérő James lett a döntő legértékesebb játékosa (MVP). A 35 éves legenda negyedik NBA-trófeáját nyerte meg, a Miami Heat (2012, 2013) és a Cleveland Cavaliers (2016) után Kobe Bryant korábbi klubjával is a csúcsra ért.

A párharcot a Los Angeles Lakers 4-2-es különbséggel nyerte, és szerezte meg 17. bajnoki címét az NBA-ben, amivel utolérte az eddig legtöbbször diadalmaskodó Boston Celticst.