Mcgrady bő fél perc alatt egyedül verte meg a San Antonio Spurst

Mcgrady a 2000-es évek legjobb kosarasai közé tartozott az NBA-ben
Tracy McGrady (C, back to camera)of Houston Rockets leaps to shoot during the NBA pre-session match against Sacramento Kings at Shanghai Stadium, 14 October 2004. Houston Rockets defeated Sacramento Kings by 88-86. AFP PHOTO/LIU Jin (Photo by LIU JIN / AFP)
Vágólapra másolva!
A texasi csapat játékosának elképesztő teljesítménye kellett tizenhat évvel ezelőtt a San Antonio Spurs legyőzéséhez az NBA-ben.

Bő másfél évtizeddel ezelőtt, 2004. december 9.-én a Houston Rockets kosarasa, Tracy Mcgrady minden idők egyik leghihetetlenebb teljesítményét hozta az NBA-ben.

A San Antonio Spurs ellen meccs vége előtt harminchét másodperccel még a vendégcsapatnál volt a vezetés, de Rockets játékosa fantasztikusan hajrázva négy hárompontost és egy büntetőt dobva 13 pontot szerzett a fennmaradó időben.

Mcgrady Torontóban kezdte a pályafutását, de Orlandóban vált belőle igazi sztár. Kétszer is ő lett a liga pontkirálya, akkoriban ő lett a legfiatalabb játékos, akinek ez sikerült a liga történetében.

Mcgrady a legjobb kosarasok közé tartozott a 2000-es években Forrás: AFP/Liu Jin

2004-ben átigazolt a Houston Rocketshez, ahol a 226 centis kínai, Jao Ming csapattársa lett. A 2005–06-os szezon kivételével, ahol McGradynek 35 meccset ki kellett hagynia sérülés miatt, mindig bejutottak a rájátszásba, de mindig kiestek az első körben.

A 2007–08-as szezonban a Rocketsszel egy 22 meccsen át tartó győzelmi sorozatot produkált, a liga történetének harmadik leghosszabb ilyen sorozatát.