Élő:

Két NHL-csapat szezonrajtja is bizonytalanná vált a koronavírus-fertőzések miatt

St Louis Blues v Dallas Stars - Game Three GettyImageRank2
DALLAS, TEXAS - APRIL 29: Mats Zuccarello #36 of the Dallas Stars skates for the puck against the St. Louis Blues during the second period of Game Three of the Western Conference Second Round of the 2019 NHL Stanley Cup Playoffs at American Airlines Center on April 29, 2019 in Dallas, Texas. Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Koronavírus-fertőzések miatt bizonytalanná vált a Dallas Stars és a Columbus Blue Jackets jövő heti idényrajtja az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).

A legfrissebb tesztelések után a legutóbbi kiírásban döntős texasi csapat bejelentette, hogy hat játékosának és két stábtagjának a Covid-tesztje lett pozitív, ezért le kellett zárni az edzőtábornak otthont adó létesítményeket. A gárda jövő csütörtökön kezdené a szezont, ám várhatóan csak január 19-én léphet majd először pályára.

Koronavírus-fertőzések miatt bizonytalanná vált a Dallas Stars és a Columbus Blue Jackets idényrajtja Forrás: AFP/2019 Getty Images/Ronald Martinez

A Columbusnál egyelőre pontos adatokat nem közöltek, csak annyit, hogy sokan nem tréningezhetnek.

Az NHL 2020/21-es idénye a pandémia miatt nem október elején rajtolt, hanem csak jövő szerdán kezdődik, és a csapatok az alapszakaszban nem 82, hanem 56 találkozót vívnak, a hét kanadai klub ráadásul az elődöntőig biztosan nem lépi át az amerikai határt.