23 év után újra van kosárlabda-bajnokcsapata Chicagónak

WNBA Finals - Game Four GettyImageRank2 wnba Horizontal SPORT BASKETBALL
CHICAGO, ILLINOIS - OCTOBER 17: Candace Parker #3 of the Chicago Sky runs down court as time expires in Game Four of the WNBA Finals at Wintrust Arena on October 17, 2021 in Chicago, Illinois. The Chicago Sky defeated the Phoenix Mercury 80-74. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Stacy Revere/Getty Images/AFP (Photo by Stacy Revere / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Chicago Sky 80-74-re legyőzte a Phoenix Mercuryt az amerikai profi női kosárlabda-bajnokság, a WNBA nagydöntőjének negyedik meccsén, így 3-1-es összesítéssel megnyerte a párharcot, és először ünnepelhet bajnoki címet a franchise történetében.

A mérkőzés legeredményesebbje ugyan a phoenixi Brittney Griner lett 28 ponttal, azonban míg mellé csak ketten tudtak igazán felzárkózni pontgyártásban (Diana Taurasi és Skyler Diggins-Smith egyaránt 16 pontig jutott), addig a Sky oldalán többen is kivették a részüket a munkából a 26 pontos Allie Quigley mellett. Így a 16 pontos Candace Parker, valamint a 10-10 pontos Courtney Vandersloot, és a döntő legértékesebb játékosának (MVP) választott Kahleah Copper is.

A Sky a három győzelemből az elsőt idegenben szerezte, miután az első meccsen 91-74-re győzött Phoenixben. A Mercury egyenlítése után az első chicagói meccsen tulajdonképpen eldőlt a bajnoki cím sorsa, mert nehezen volt elképzelhető, hogy az arizonai csapat talpra tud állni a 86-50-es vereség után. Végül megtették, de hiába vezettek 9 ponttal az záró 10 perc előtt, az utolsó negyedet 26-11-re nyerte a Sky, ezzel pedig besöpörte fennállása első bajnoki címét.

A chicagói csapat a WNBA 1997 óta íródó történetében az első együttes, amelyik úgy nyert bajnoki címet, hogy a rájátszásba nem az első vagy a második helyen jutott be, Quigley-ék csak a hatodik helyen kerülte a plyoffba.

Chicago utoljára 1998-ban ünnepelhetett kosárlabdában bajnoki címet, amikor a Michael Jordan vezette csapat hatodik, máig utolsó döntőtjét nyerte meg.

Eredmény, WNBA-döntő, 4. meccs:
Chicago Sky - Phoenix Mercury 80-74
a párharcot a Chicago nyerte 3-1-re