Vágólapra másolva!
A Miami Heat 11 ponttal legyőzte a vendég Boston Celtics együttesét az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) keleti főcsoportdöntőjének keddi nyitányán.

A Heatnél Kyle Lowry, a Celticsnél pedig Marcus Smart révén hiányzott a kezdő irányító, a vendégeknél pedig végül Al Horford sem tudta vállalni a játékot.

Jimmy Butler volt a mérkőzés legjobbja: a Heat dobóhátvédje 41 pontot dobott 12/19-es mezőnymutatóval, 17/18 büntetővel, hárompontos nélkül (!), leszedett 9 lepattanót, amelyből 5 a támadóoldalon érkezett, kiosztott 5 gólpasszt,

védekezésben pedig négy labdaszerzéssel és három blokkal segítette csapatát a győzelemhez.

Jimmy Butler a Heat vezére volt Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Michael Reaves

A floridai csapatban dícsérni kell a 17 pontot szóró és 3 blokkot is kiosztó Gabe Vincent játékát, Tyler Herro 18 pontot és 8 lepattanót hozott a kispadról, Bam Adebayo pedig négy blokkig jutott.

A Bostonnál Jayson Tatum a remek első félidő után picit leeresztett, de így is 29 pontos estét produkált 8 lepattanóval, 6 gólpasszal és 4 labdaszerzéssel (bár hét labdát adott el), Jaylen Brown 24 ponttal, 10 lepattanóval és 4/8 triplával zárt.

Hiheteten hangulat volt Miamiban Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Eric Espada

A kiegészítők közül pedig a visszatérő Robert Williams III (18 pont, 9 lepattanó, 2 blokk) és a padról beszálló Payton Pritchard (18 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) emelhető ki.


Eredmény:

Miami Heat-Boston Celtics 118-107