Sportágat válthat minden idők egyik legjobb női MMA harcosa

Cris Cyborg and Jessica Andrade in the season of Born for Combat 7745 Horizontal
Cris Cyborg and Jessica Andrade participate in the Lagoon Complex in Rio de Janeiro, from the launch of the third season of the Born to the Combat. The series, produced by Mixer Films in partnership with Combate and UFC, portrays the personal and professional life of the country's top MMA athletes. Photo: Thiago Ribeiro / AGIF (Photo by Thiago Ribeiro / AGIF / AGIF via AFP)
Vágólapra másolva!
Érik a küzdősportok szerelmeseit igencsak lázba hozó összecsapás, azaz hamarosan tényleg összecsaphat az MMA-legenda, Cris Cyborg és vitathatatlan könnyűsúlyú bokszbajnok, Katie Taylor.

Taylor Amanda Serrano fölött aratott történelmi győzelme - először hódította el valaki a súlycsoport valamennyi övét, méghozzá minden idők egyik legjobb női meccsén - után Cyborg rögtön jelezte, hogy kész lenne megküzdeni az ír bunyóssal, aki amatőrként az öt világbajnoki címe mellett egy olimpiai aranyat is begyűjtött 2012-ben Londonban.

A mérkőzésre egészen biztosan a profi ökölvívás szabályai szerint kerülne sor, hiszen Taylor olyan státuszban van a profi ökölvívás terén, mint korábban talán egyetlen nő sem. A brazil harcos viszont nem riad meg a nagykesztyűtől, és úgy néz ki, hogy nem csak a szája járt mikor azt mondta, hogy bokszban is begyűjt egy bajnoki övet.

Cyborg Bellator szerződése ráadásul nem is jelent problémát, a szervezet, ugyanis kifejezetten csak az MMA mérkőzésekre szerződteti a harcosait, illetve nyitott mindenféle kooperációra, azaz nem áll sportolói útjába, ha azok más vizeken is kipróbálnák magukat.

A szervezet ráadásul a Showtime televíziós csatorna képernyőján adja le a gáláit, a Showtime Boxing pedig számos nagy névvel rendelkezik.

"Szeptember 25-ére tervezzük a gálát, a szülővárosomba, Curitibába. Legutoljára akkor küzdhettem itthon, amikor a UFC 198 volt.

Ez az egész nagyon különleges számomra, és kifejezetten izgatott vagyok, hiszen a brazil közönség csodás! Áldottnak érzem magamat, hogy itthon debütálhatok, ráadásul kevesen tudják rólam, de én a küzdősportokat a boksszal kezdtem, és mindig is azt tartottam az alapsportágmannak" - idézi a Profiboksz.hu magyar szaklap cikke a 29 MMA-küzdelméből 26-ot megnyerő brazil sztárt.

Ha sor kerül is a nagy meccsre, a szeptember 25-i dátumot még nem kell készpénznek venni, ugyanis Eddie Hearn és Jake Paul promóterek jelenleg gőzerővel dolgoznak Taylor és Serrano visszavágóján, ami egészen biztosan busás bevételt hozna minden érintettnek.