Elképesztően szoros mérkőzéseket és kiváló dobóteljesítményeket hozott az NBA legutóbbi játéknapja

Atlanta Hawks v Milwaukee Bucks GettyImageRank2 Color Image nba Horizontal SPORT BASKETBALL
MILWAUKEE, WISCONSIN - OCTOBER 29: Giannis Antetokounmpo #34 of the Milwaukee Bucks drives to the basket against Jalen Johnson #1 of the Atlanta Hawks during the second half of the game at Fiserv Forum on October 29, 2022 in Milwaukee, Wisconsin. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. John Fisher/Getty Images/AFP (Photo by John Fisher / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Milwaukee Bucks nyolc pont különbséggel legyőzte az Atlanta Hawks csapatát az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján, ezzel a mezőnyben egyedüliként továbbra is veretlen.

A tavaly bajnok együttesben Jannisz Antetokunmpo és Jrue Holiday egyformán 34 pontot dobott, előbbi ebből 30-at a mérkőzés második felében és a hazai sikerhez még 17 lepattanószerzéssel is hozzájárult. Holiday 12 gólpasszal is segítette társait. A vendégeknél Trae Young 42 pontig jutott, de ez sem volt elég ahhoz, hogy megakadályozza a Milwaukee ötödik győzelmét.

Antetokunmpo (jobbra) dupla-duplával segítette megőrizni a Bucks veretlenségét Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/John Fisher

Két mérkőzés hosszabbításban dőlt el, a Charlotte otthon gyűrte le a Golden State Warriors csapatát, míg az Oklahoma City idegenben verte a Dallast.

Előbbi összecsapáson a hazaiak részéről P.J. Washington, a vendégeknél pedig Stephen Curry volt a legeredményesebb egyformán 31 ponttal, míg utóbbi találkozón a Thunder játékosa, Shai Gilgeous-Alexander emelkedett ki a mezőnyből 38-cal.
A vendéglátóknál – akik úgy veszítették el a találkozót, hogy a rendes játékidő vége előtt 4 perccel még 95-79-re vezettek – Luka Doncic 31 pontot szórt.

A szlovén kosaras tripla duplát (három statisztikai mutatóban kétszámjegyű eredmény) ért el,

mert ponttermelése mellett szerzett 16 lepattanót és adott 10 gólpasszt.

Eredmények:
Milwaukee Bucks-Atlanta Hawks 123-115
Charlotte Hornets-Golden State Warriors 120-113 - hosszabbítás után
Dallas Mavericks-Oklahoma City Thunder 111-117 - hosszabbítás után
Sacramento Kings-Miami Heat 119-113
Brooklyn Nets-Indiana Pacers 116-125
Chicago Bulls-Philadelphia 76ers 109-114
Utah Jazz-Mamphis Grizzlies 124-123